Nu poti s-o crezi, nu? :)


Oameni care motiveaza

04-05-2015
Like 452

Sorcha Sills, o tânără americancă, a decis să nu mai locuiască într-o singură țară. Așa încât, cu multă pasiune și destul curaj, a devenit expat profesionist. :) Se mută din când în când în altă parte, fără nicio reținere. Scrie și predă, ca să trăiască. Învață tot ce-i oferă țara în care se află, ca să se simtă bine. Când consideră că a acumulat suficient, schimbă „casa”. A fost în incredibil de multe locuri. Și peste tot se minunează de ceea ce îi oferă viața. Ca-ntotdeauna, frumusețea stă în ochii privitorului.

Acum e în România.

Și tocmai a publicat un articol pentru americanii ei: „7 motive pentru care să ne mutăm cu toții în România chiar acum”. La citirea acestui titlu, mulți de-ai noștri o înjură cu foc. Alții se bucură și se simt mândri că un american poate vorbi astfel despre România. În fine, mai sunt unii care învață ceva profund din vorbele fetei. Care își dau voie să înțeleagă viața și altfel decât i se prezintă ea la televizor sau pe internet. Sorcha Sills: „Când aud de România, mulți oameni se gândesc la cai și căruțe, la orfani și vampiri. Ei habar n-au că țara asta are cel mai rapid internet din Europa. Și costă doar 12 dolari pe lună.” Ăsta e primul motiv din listă.

Povestește în continuare, foarte încântată, de Transfăgărășan, de faptul că inclusiv Top Gear s-a filmat cândva pe-acolo. Se bucură să învețe limba română, despre care spune că nu e una prea grea pentru vorbitorii nativi de limbă engleză. „În România, găsești tot ce vrei: mare, munte, locuri extraordinare pe unde să te plimbi, să schiezi, să fii în mijlocul naturii…” Vinul i se pare de excepție și ieftin. Iar oamenii… oamenii îi plac la nebunie! Poți să crezi că ea ne place mai mult decât ne plăcem noi înșine? Uite, aici e blogul ei. Excelentă sursă de informație și de frumusețe. „Moving to Romania now, in a time of palpable change, may be a decision you will never regret.”



Taguri:
[academia de bine]   [goethe]   [sorcha sills blog]   [top gear in romania]   [transfagarasan]   [catalin stoica hai sus]