Observa tu din ce categorie faci parte


Dezvoltare Personala

17-12-2015
Like 441

Oamenii care vor să aibă, să li se dea dreptate cu orice preț și-au crescut orgoliul atât de mult, încât li se pare că, dacă ar mai lăsa și de la ei, par slabi, par neinformați, par neputincioși. Și tocmai asta vor ei să dovedească, zi de zi, clipă de clipă, orice-ar fi: că sunt atoatecunoscători și cei mai puternici din lume. Dar acest orgoliu exacerbat denotă fix contrariul: îi doare și suferă din orice, lumea îi rănește și dacă-i atinge cu o floare, nu li se pare ok decât dacă e ca ei. Și când nu e ca ei, se răzbună.

Oamenii din a doua categorie: comozii. Cei cărora nu le scapă nimic la tv și care-ți spun că se uită doar ca să vadă "ce mai fac fraierii ăia pe-acolo". Nu. Se uită pentru că și-au creat o dependență de negativ, de catastrofe, de scandal, de inacțiune. Și, în felul acesta, își pot justifica propriul comportament delăsător, propria lipsă de inițiativă, spunând: "n-ai ce să faci într-o lume așa de rea".

Oamenii care vor să fie pe placul tuturor. Se înțeleg foarte bine atât cu cei din prima categorie, cât și cu cei din a doua. Primilor le dau dreptate ca să fie măcar un pic admirați de "justițiari", iar pe ceilalți îi lasă în pace în fața televizorului și-i mai întreabă din când în când: "ce-a mai făcut X? ce-a mai făcut Y?" Astfel încât să primească și ei măcar un Like din partea comozilor. Fac orice pentru Like-uri, online sau offline. Orice, dar nu neapărat ce e bine. Aici, seamănă puțin cu comozii.

Câștigătorii încep prin a face lucruri pe care de obicei nu le fac. Riscă, experimentează, îi ajută pe alții, simțindu-se ei astfel din ce în ce mai puternici. Fiindcă n-ai cum să-i ajuți pe ceilalți și să te simți un om slab. Câștigătorii se educă încontinuu, nu iau pauză după ce au terminat anii de școală obligatorie. Câștigătorii au succes pentru că au avut curajul să greșească de multe ori înainte și s-au ridicat de fiecare dată mai puternici. Câștigătorii nu-i judecă toată ziua pe ceilalți; doar îi observă, învață și merg înainte.



Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [putere]   [incredere]   [confort]   [like]   [succes]   [dreptate]   [orgoliu]   [razbunare]   [castigatori]   [educatie]   [schimbare]