Dezvoltare Personala, Leadership
Există două categorii de oameni fericiți: cei care se retrag din agitația lumii contemporane (la țară, la o mănăstire, în sihăstrie...) și se bucură cu adevărat de liniște, de înțelegerea altfel a universului, de puținele persoane pe care le au în jur... și cei care, alegând în continuare viața socială, cu proiecte, cu obiective, cu toate bunele și relele sale, își dezvoltă acel leadership personal care să-i ducă spre succes: comunicare-relaționare intenționată-influență pozitivă.
Și cei din prima, și cei din a doua categorie au un scop mare, un ideal în viețile lor, ceva care-i susține în tot ceea ce fac, ceva care implică binele lor, dar și binele altora. Când trăim între oameni, nu o putem face fără ei. De aceea, a învăța să stabilim relații în mod intenționat, permanent, cu toate riscurile de rigoare a devenit ceva esențial în secolul 21. Pentru că relațiile presupun implicare potrivită, presupun atenție pozitivă la ceilalți, presupun influență asupra lumii, putere de schimbare, încredere în echipă.
Nu-ți spune că tu nu ești genul care să deschidă comunicarea cu cineva, care să inițieze o relație din nimic, care să caute a-l descoperi și înțelege pe celălalt, ținând cont că celălalt va răspunde la fel, în general. Corect: dacă stabilești relații cu oricine, poți să mai fii și trădat, înșelat, și totuși să ai succes. Dacă nu stabilești relații cu oamenii, în mod sigur nu vei avea succesul dorit. Pentru că nu vei ști niciodată care dintre toți oamenii pe care alegi să-i descoperi îți vor fi prieteni, parteneri, colaboratori.
Despre elementele definitorii ale leadershipului am scris foarte pe scurt aici. Sunt reperele de care să ții cont atunci când îți calculezi pașii spre succes.
Hai Sus!