Respecta legea! Legea vietii


Dezvoltare Personala

11-01-2016
Like 451

Când te pregătești de clasa-ntâi la școala vieții, proful de la clasa zero îți tot șoptește, în alea 9 luni sabatice, niște reguli pe care ar fi bine să nu le uiți niciodată. Dr. Cherie Carter-Scott și le-a amintit peste niște ani și le-a pus pe hârtie. Noi, corigenții uneori, avem ocazia să devenim premianți dacă reușim să le integrăm în propriile vieți. Din punctul meu de vedere, aceste reguli chiar funcționează, indiferent că uneori reușesc să le înțeleg, dar nu să le și accept. Înseamnă că mai am de trăit, de învățat, că, pur și simplu, nu e momentul.

1.Vei primi un corp. Poate să-ți placă sau nu, corpul este al tău, să-l ai pentru toată perioada vieții. Indiferent că-ți place sau nu, acceptă-l! Ceea ce e cel mai important în viață este în interiorul tău, nu în afară.

2.Pentru că ți s-a dat un corp, vei primi în continuare și lecții. Cu fiecare zi care trece, vei avea câte ceva de învățat, vei acumula experiențe noi, te vei lovi de alte și alte încercări. Vei vrea să înveți. Vei fi nevoit să înveți. Toate acestea dau, de fapt, sens existenței tale.

3.Nu există niciodată greșeli; doar lecții. Creșterea este un proces al încercărilor, erorilor și al experimentării. Experimentele „ratate” sunt la fel de importante ca și cele care reușesc. Este important să-ți percepi greșelile personale, dar și pe ale altora ca făcând parte integrantă din procesul de învățare. Este important să ieși din ele cu fruntea sus și cu zâmbetul pe buze – zâmbindu-ți ție, zâmbind celorlalți, iertându-te, iertându-i pe ceilalți, arătând compasiune, arătându-ți compasiune. Iertarea înseamnă ștergerea datoriilor emoționale, eliberarea de orice resentiment sau sentiment de vină. Iertarea nu înseamna doar o lecție în plus, ci o lecție învățată, un pas uriaș spre ceea ce ți-ai propus.

4.Lecțiile se tot repetă până când sunt învățate. Ele se încăpățânează să revină ostentativ în viața ta, sub diferite forme sau aspecte, până când vei fi capabil să le înțelegi ca atare, până când vei înțelege că o greșeală nu este un capăt de lume; e cel mult o lecție. Provocările, problemele, nemulțumirile, toate acestea vor apărea în mod constant dacă nu le percepi ca pe ceea ce sunt. Niste provocări, nemulțumiri, probleme, lecții din care ai întotdeauna ceva de învățat. Eliminarea probemelor înseamnă, de fapt, acceptarea cauzalității și asumarea propriei responsabilități pentru ele. Ca să înveți o lecție, trebuie să îți asumi greșelile învățării ei, să îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce ți se întâmplă. Fără să cauți vinovați în jurul tău, fără să găsești pretexte sau motive pentru nefericirea ta actuală.

5.Lecțiile în viață nu se vor termina nicicând. Crezi că, la un moment dat, vei termina de acumulat lecții și informații. Crezi, la un moment dat, că ai învățat tot ce puteai învăța. Că mai mult de atât nu se poate. SE POATE! Întotdeauna vei mai avea ceva de învățat. Altceva. Atâta timp cât ești în viață, atâta timp cât ai un trup și un suflet și te lași prins în ritmul vieții, vei avea de învățat. Dacă reușești să fii flexibil, să-ți conștientizezi punctele slabe, să te desprinzi de obișnuință adaptându-te schimbărilor, îți vei înlesni cu mult procesul de învățare și drumul către mulțumirea de sine.

6.Nu există un „acolo” mai bun decât „aici”, chiar dacă așa pare. Nu există un “acolo” mai bun decât “aici” dacă vrei să fii fericit “ACUM”. Ca să fii fericit în acest moment, trebuie să te bucuri de ceea ce ai în acest moment. Trebuie să extragi din ceea ce ai ACUM ceea ce este mai bun. Trebuie să fii mulțumit de tine însuți, de punctul în care ai ajuns, de alegerile pe care le-ai făcut, fără condiționări. „Ceea ce este” aduce mai rapid fericirea decât “ceea ce ar putea fi”, decât ceea ce ar putea să fie în altă parte, în alte circumstanțe, în alte condiții, lângă o persoană, într-un alt timp…

7.Cei din jur sunt oglinzile tale. Lasă deoparte tendința de a-i judeca pe ceilalți, de a-i respinge, de a-i iubi, de a-i urâ, de a-i ține la distanță. O faci într-un mod subiectiv, raportându-te la lucrurile pe care le judeci, le respingi, le urăști sau le iubești la tine însuți. Acceptarea de sine (cu felul tău de a fi, de a simți, de a gândi), așa cum este sinele tău, este o lecție pe care trebuie să o înveți ca să îi poți accepta pe ceilalți așa cum sunt ei.

8.Doar de tine depinde ce ți se întâmplă în viață. Nu este un truism. Alegerea îți apartine. Ai la îndemână, la fel ca toți ceilalți, resursele necesare pentru a obține ceea ce îți dorești de la viață. Startul spre fericire se dă, în general, de la aceeași linie. Ca să reușești, uneori trebuie să înveți să și pierzi, să lași să plece, să depășești momente, să ai curaj, să îndrăznești, să visezi, să-ți aduci aminte că ai putere, să crezi cu adevărat că destinul tău depinde de tine.

9.Toate răspunsurile la întrebările vieții sunt în tine. Tot ce cauți în afară e înăuntru. Ascultă-te, stai de vorbă cu tine precum copiii, vezi ce-ți spun instinctele, vezi care sunt cele mai ascunse dorințe ale tale, vezi care sunt sentimentele tale cele mai profunde. Lasă-le să te inspire. Lasă-le să te transforme. Îti poți da cel mai precis, mai corect și mai complet răspuns pe care l-ai primit vreodată. Tot ce ai nevoie este să fii atent, să asculți și să ai încredere.

10.Vei uita toate aceste reguli la naștere.

Tu ce părere ai despre toate astea?



Taguri:
[dr stoica]   [drstoica]   [academia de bine]   [autentic]   [cherie carter scott]   [motivatie]   [inspiratie]   [fii tu însuti]   [legea]   [legile vietii]   [10 reguli pentru fericire]