În caz că ai un puști sau o puștoaică acasă, fă o probă. Scrie-i de mână acest text ca și când ar fi scrisoarea ta către el/ea. Apoi, fără să faci nicio presiune, pune-i astfel de întrebări în modul cel mai firesc, mai relaxat cu putință.
Mai mult 425Iată un caz concret. Cum se formează o percepție, cum se manipulează ea (chiar și involuntar), cum se creează o convingere. Și, de cele mai multe ori, suntem siguri că a noastră e cea corectă, indiferent de care parte ne aflăm.
Mai mult 419Omul se naște, crește, se dezvoltă pe diferite niveluri neurologice. Mai presus chiar decât cel al identității (Eul real, nu definit de ceilalți), este nivelul misiunii personale în această viață.
Mai mult 697"Cred asta cu foarte tare: creativitatea nu este dobândită pe măsură ce creștem, ci pierdută. Sau, mai degrabă, suntem educați să o pierdem.”
Mai mult 468Inițial, omul nu poate crede că, schimbând ceva în el, se schimbă lumea exterioară, se schimbă viața lui într-un fel incredibil. Mult prea scepticismul duce la inacțiune, la „nu fac pentru că nu are cum”.
Mai mult 342Alfie Kohn este un expert american în parenting și educație. A fost la București, pentru a susține un seminar, în toamna anului trecut. Chiar dacă suntem sau nu de acord cu el în tot ceea ce spune, merită luat în seamă, merită să medităm puțin la principiile lui.
Mai mult 365Vorbitul în public este a doua cea mai mare frică umană. Una profund „educată” încă din perioada copilăriei; fiindcă nu ne naștem cu ea. Au grijă adulții să ne-o cultive suficient.
Mai mult 654