10 intrebari pentru cresterea Leadership-ului personal


Leadership

06-06-2016
Like 467

Visezi mare? Ai o echipă? Ai vrea să ai? Îți dorești propriile proiecte?

Răspunde-ți pe rând la aceste întrebări, cu răbdare, notându-ți esențialul, văzând unde anume există mai multe variante potrivite de răspuns. Dă-ți câte o notă de la 1 la 10 pentru fiecare punct dintre cele zece în parte și observă unde anume mai ai de lucru. Dacă poți accepta că mai ai foarte mult de lucru și cauți în fiecare zi să vezi unde, ești pe un drum foarte bun. Dacă trăiești cu impresia că ai ajuns dincolo de aceste aspecte ale leadership-ului tău, am o veste tristă: te-ai blocat undeva și depinde doar de tine să mergi mai departe cu rezultate din ce în ce mai bune.

Nu, nu e ușor să devii Liderul extraordinar pe care ți-l dorești și pe care, de asemenea, și-l doresc ceilalți. Dar dacă ar fi ușor, am trăi degeaba, nu? :)

Ok, iată întrebările pentru fiecare dintre noi:

1.Am încredere în oameni? Am încredere în oamenii mei și știu oare că ei sunt atuul meu cel mai valoros?

2.Știu și înțeleg eu că procesul de delegare este mai eficient decât realizările individuale? Ce anume îmi spune mie lucrul ăsta?

3.Oricât de greu ar fi, caut continuu liderii pe care să-i pot învesti cu această titulatură în activitățile noastre comune?

4.Sunt dispus/ă să-mi ajut oamenii să atingă nivelurile superioare ale leadership-ului personal, în defavoarea nivelului la care se află deocamdată capacitatea mea de a conduce?

5.Sunt dispus/ă să investesc Timp în dezvoltarea oamenilor care au potențial de lider și vor să crească în mod real? Cum fac asta?

6.Sunt dispus/ă să accept faptul că alții vor obține în timp meritul pentru ceea ce i-am învățat eu?

7.Le acord celor din jur libertatea personalității și a procesului... sau sunt convins că trebuie să dețin controlul total asupra întregii activități?

8.Sunt dispus/ă să-mi declin public autoritatea și influența în favoarea liderilor potențiali care mă urmează?

9.Cât de greu aș accepta să fiu înlocuit/ă din postul pe care-l ocup?

10.Aș fi de acord să dau mai departe ștafeta de lider oamenilor pe care i-am condus, susținându-i ulterior în toată activitatea lor?

Hai Sus!Taguri:
[academia de bine]   [dezvoltare leadership]   [lider real]   [hai sus]   [catalin stoica leadership coach]   [oameni]   [timp]   [proces]   [echipa]