10 reguli pentru succes (11)


Dezvoltare Personala, Oameni care motiveaza

21-03-2016
Like 428

Cei familiarizați cu literatura de dezvoltare personală și psihologie aplicată știu că Napoleon Hill a fost și a rămas unul dintre cei mai buni autori din istorie. "Think and grow rich" - cea mai cunoscută dintre cărțile sale - este și una dintre cele mai bine vândute de-a lungul timpului, indiferent de autor. În română a apărut la două edituri, cu titluri traduse diferit: "De la idee la bani" și "Folosește-ți mintea pentru a te îmbogăți". Dacă citești această carte, dacă zăbovești asupra ei pentru a o înțelege cu adevărat, dacă aplici ceea ce autorul scrie acolo, cu siguranță vei urca minim o treaptă pe scara succesului tău spiritual, profesional și financiar.

La vârsta de 10 ani, Napoleon Hill rămâne orfan. La 13, se angajează la un ziar local. Ajunge la facultatea de drept, dar renunță la un moment dat din cauza situației financiare precare. Îl descoperă pe magnatul oțelului Andrew Carnegie și Carnegie îl descoperă pe Hill. Îi simte potențialul și, urmărind preocupările și evoluția tânărului, îi propune să ia peste 500 de interviuri celor mai de succes americani de la începutul secolului 20. Printre ei: Thomas Edison, Graham Bell, Henry Ford sau Theodore Roosvelt. A devenit unul dintre cei mai renumiți consilieri de dezvoltare pe orice plan, la serviciile sale apelând inclusiv doi președinți americani: Franklin D. Roosvelt și Woodrow Wilson.

"Omul poate realiza tot ceea ce mintea sa poate concepe și crede" este unul dintre citatele reprezentative ale lui Napoleon Hill. Scrierile sale arată cum se dobândește bogăția, care este formula succesului și a împlinirii materiale, cu condiția ca fiecare persoană să adapteze această formulă propriei personalități, propriei vieți, cu încredere, disciplină și multă perseverență. Pentru că, la urma urmelor, cei mai mulți oameni eșuează nu pentru că n-ar fi inteligenți, citiți, școliți, ci pentru că nu au încredere și refuză să acționeze atunci când viața o cere. Iar viața o cere des; zilnic, nu din când în când.

Iată 10 dintre regulile după care Napoleon Hill s-a ghidat, dându-le mai departe celor care își pot depăși scepticismul și obiceiul de a aștepta să se întâmple fără ca ei să facă ceea ce e nevoie pentru visurile lor.

1.Definește-ți visul, cunoaște-ți și recunoaște-ți obiectivul! Creează, crede în ce creezi și realizează!

2.Trăiește în bună înțelegere cu cei din jurul tău.

3.Crede și ai încredere!

4.Singura ta limită ești tu însuți!

5.Caută să te simți bine chiar și atunci când ceilalți se simt rău, pentru că așa s-au obișnuit.

6.Îmbunătățește-ți caracterul!

7.Creează continuu, recunoaște oportunitățile și fă ceva în direcția lor!

8.Succesul trebuie gândit, imaginat și planificat.

9.Acționează cu mult curaj, chiar dacă uneori te temi. Lasă-i pe ceilalți să vadă din partea ta determinare, nu confuzie, nu tristețe.

10.Banul nu este un obiect pe care să vrei să-l ai, să-l strângi, să ții de el. Este un instrument care te poate duce către ceva mai bun în viață.

Pe Napoleon Hill îl citează chiar și în ziua de azi cei mai mulți specialiști în dezvoltare, în psihologie aplicată, știind că regulile sale vor fi întotdeauna valabile, indiferent de țară, de oameni, de vremuri.

Dacă știi că-i mai poți stârni și pe alții care vor mai mult de la viețile lor, distribuie cu încredere aceste reguli. Și eu, și ei îți vom fi recunoscători. Hai să ne dezvoltăm în mod real, să facem ca lucrurile să se întâmple în fiecare zi! De noi depinde. Hai Sus!

Mai jos, în video, câteva cuvinte despre abundență chiar de la Napoleon Hill.Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [napoleon hill 10 reguli]   [de la idee la bani]   [schimbare]   [succes financiar]   [dezvoltare]   [carnegie]