10 reguli pentru succes (6)


Dezvoltare Personala, Leadership

14-03-2016
Like 355

Richard Branson este un multimiliardar britanic, al cincilea cel mai bogat om din insulă, la un moment dat. Este proprietarul grupului Virgin: Virgin Records (unul dintre cei mai mari și mai vechi producători muzicali europeni), Virgin Atlantic (companie de zbor), Virgin Galactic (turism spațial) și încă vreo sută de firme.

Prima persoană din lume care a traversat Atlanticul într-un balon cu aer cald (1987). Apoi, Pacificul (1991). A traversat de asemenea Atlanticul într-o barcă cu motor (1986).

Se păstrează un om atât de simplu în comportament și în relațiile cu ceilalți, încât unii parteneri de afaceri spun că nu reușesc să înțeleagă în ce fel reușește. Prin 2012, a vorbit în cadrul unui eveniment și la București, surprinzându-și audiența cu atitudinea, comportamentul unei persoane despre care chiar se poate spune că este un lider autentic.

Nu a terminat o facultate. La 18 de ani și-a deschis prima afacere - revista "Student", iar la 23 a devenit milionar în dolari. Referitor la Branson, se spune că angajații săi nu vor să plece din companiile pe care le deține. Le creează asemenea condiții de lucru, încât pare rupt dintr-o altă lume.

Când vorbesc despre succes, despre leadership, la așa ceva mă refer. Pentru că se poate, nu e nimic SF în asta. Avem de învățat încontinuu de la oameni ca Richard Branson și de aplicat la rândul nostru în viețile pe care le trăim. Replici precum: "dar el e bogat, el a avut noroc, el e englez, pe el l-au ajutat alții" sunt niște scuze penibile, îmi cer iertare. Nu am ajuns la nivelul lui, însă mă străduiesc în fiecare zi să mai fac un pas. Știu sigur că ține de mine și că vreau să nu mă îndrept singur spre succes. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine pentru omenire. Cine rămâne la scuze, cred că știu deja unde vor ajunge.

Iată 10 reguli pentru succes pe care le-am extras din filosofia de viață a miliardarului britanic. Uită-te bine pe aceste principii și observă unde mai ai de lucrat, ce ai putea face în plus ori diferit pentru a le manifesta cât mai bine, cât mai vizibil în viața ta.

1.Rămâi întotdeauna un om simplu.

2.Dă-ți mereu voie să încerci, indiferent de complexitatea situației.

3.Fii un lider real, în continuă învățare, în continuă creștere.

4.Nu renunța niciodată, chiar dacă majoritatea crede că e mai bine.

5.Deleagă ceea ce tu nu poți sau nu ai timp să faci. Caută oamenii care pot face și nu te teme nici că vor face mai bine, nici că vor face mai puțin bine decât tine.

6.Tratează-i mereu pe ceilalți așa cum vrei să fii tratat, chiar dacă ei nu o fac.

7.Ieși din inerție!

8.Oamenii vor fi sceptici. Nu-i lăsa să te afecteze; fii mereu încă și mai bun, căci se vor convinge că poți!

9.Fă lucruri dintre cele mai mărunte care să-ți afecteze viața în mod pozitiv, zi de zi.

10.Fă mereu ceva nou sau fă ceva vechi într-un mod diferit.

Dacă simți că te ajută și că i-ar mai putea ajuta și pe alții să le citească ori să și le reamintească spre binele lor personal, profesional, financiar, dă mai departe aceste reguli. Mulțumesc.

În filmulețul atașat, poți vedea pe scurt ce înseamnă o zi din viața lui Richard Branson. Dacă nu visezi mare, dacă nu-ți planifici în detaliu, dacă nu acționezi concret, riscant, cu pasiune în fiecare zi, da, e foarte greu să-ți atingi propriul succes. Dar dacă tot ai modele, învață de la ele și Hai Sus!Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [richard branson reguli de succes]   [actiune]   [virgin]   [scuze]   [afacere]   [model antreprenoriat]