Altfel despre Colectiv


Oameni care motiveaza

13-11-2015
Like 299

Dincolo de șpăgi, de autorizații, de vinovați, de nefericirea ultimului eveniment... ce bine dacă nu s-ar fi întâmplat!... tinerii care fuseseră deja de multe ori în acel club vorbesc despre clipe extraordinare petrecute de ei acolo. Împreună cu cei care mai sunt și cu cei care nu mai sunt. Devastator de frumos vorbesc tinerii ăștia despre ei și despre prietenii lor!... Mă fac să-mi dau seama ce valoroși sunt ca oameni, ca viitor pentru o țară care are reală nevoie de ei, de felul lor extraordinar de a fi.

Să fim serioși, nu te îmbie deloc atmosfera pe care o vezi în clip?? Oricât de luxoase ar fi unele cluburi, tinerii ăștia frumoși vor alege hrubele, vor alege nonconformismul, vor alege să stea departe de fițe și de cei care nu înțeleg muzica lor.

Doar uită-te la clip și citește, până la capăt, aceste comentarii repostate de pe youtube. 

"Ce imagini frumoase și pline de viață!!! Asta am iubit și încă iubim toți cei care suntem cu sufletul alături de cei care au plecat prea devreme de lângă noi forțati de împrejurări... Și pentru asta luptăm, pentru pofta de viață pe care o simțim năvalnic mulți dintre noi!!!"

"Niciodată nu o să mai fi la fel ... Adio, oameni frumoși!"

"Și totuși Colectiv a făcut mulți oameni fericiți de-a lungul timpului. Păcat de finalul ăsta!"

"O clarificare mică: astea sunt imagini cu oameni care au fost acolo de-a lungul timpul, nu neapărat la eventul respectiv. Majoritatea suntem încă în viață, sănătoși, norocoși. Pace pentru sufletele care au plecat!"

"Am văzut multe filmulețe cu voi arși, cu declarații terifiante, cu oameni care găsesc vinovați sau oameni care găsesc scuze și am plâns...dar acum am văzut filmul ăsta și cred ca așa trebuie să ne amintim de voi. Cu zâmbetul pe buze, sărind cu mâinile sus, plini de fericire... voi sunteți tinerii generației noastre. Și dincolo de tragicul eveniment, Colectiv a fost locul unde au avut loc povești de dragoste, cu săruturi furate în timpul concertelor, a fost locul unde mulți artiști și-au prezentat munca, locul în care muzica curge prin vene, locul unde s-au legat prietenii, locul în care s-au născut eroi din simpli oameni. Da, nu era cazul să fie așa ca să se schimbe ceva... și da, noi, ăștia tineri... am intrat în hrube din astea de atâtea ori... am urlat și am dansat... și poate că am știut că, băi, nu e în regulă cu ieșirile... dar cand ești tânăr te gândești mai mult la viață decât la moarte. Da, uneori suntem imaturi și iresponsabili, și alegem unele nopți să ne distrăm și să uităm de toate problemele, poate acum, datorită vouă, lucrurile o să se schimbe, dar în primul rând trebuie să ne schimbăm noi înainte de a cere schimbare din alte părți. Dar în final... ceea ce este clar... este că evenimentul ăsta... ne-a transformat într-un colectiv... Eu aleg să îmi amintesc de voi de fiecare dată când aud muzică rock, de fiecare dată când dau din cap... de fiecare dată când trăiesc cum ați făcut-o și voi: cu pasiune, cu dragoste și, în final, cu mult curaj... pentru mine, sunteți eroi și nemuritori..."

 Taguri:
[colectiv]   [academia de bine]   [schimbare]   [pace]   [cluburi]