Begin Again. De la capat!


Filme despre Tine

03-06-2016
Like 389

Un film tipic american: întâi totul roz, apoi cădere, abandon, conștientizarea variantelor de viitor și... de la capăt, căci se poate. Indiferent la ce ne-am referi în viață: o relație de cuplu, o profesie, o afacere, orice. Oferă și oferă-ți a doua șansă. Fă eforturi să te detașezi întâi de emoție, apoi de situație, și privește lucrurile ca un observator pe jumătate străin. Ce i-ai recomanda celui care ești Tu în căderea aia nefericită? Ce l-ai învăța dacă ți-ar cere asta? Cum să facă să schimbe ceva la el și nu la ceilalți? Și începe să schimbi; stă în puterea ta. După ce-ți pângi de milă, după ce-ți strigi disperarea, după ce te urci pe pereți de durere, după ce constați că nu mai ai nimic de pierdut, ridică-te și mergi înainte, chiar dacă încă nu știi mai deloc unde te va duce drumul.

Gretta (Keyra Knightley) și Dan (Mark Ruffalo) se întâlnesc într-un bar în care se cântă live. Ea cântă obligată de un prieten, după despărțirea vieții; el bea de rupe după ce a fost concediat de soție, de patron, de toată lumea. Și mai cântă Adam Levine tot filmul.

Da, povestea e aproape un clișeu. Dar nu așa e în viață? Nu ni se întâmplă tuturor lucruri care seamănă deja a clișee? N-am vrea să le depășim mai ușor, chiar dacă ni se tot spune că nu se poate, că suntem irealiști, că așa e totul, de rahat?

Dacă ai trecut printr-o prăbușire personală și ai învățat cu adevărat de acolo, la următoarea cădere va fi măcar un pic mai ușor. Exercițiul căderilor te vor face tot mai puternic. Și vei ști cum să cazi din ce în ce mai rar. Și, vrei, nu vrei, vei deveni un model ca dintr-un film pentru cei din jur. Și oamenii vor continua să spună "așa ceva nu există decât la Hollywood", dar vor căuta cu disperare astfel de eroi, astfel de povești care să-i inspire, să-i motiveze și să-i responsabilizeze.

Când îți schimbi atitudinea, oamenii din jurul tău se schimbă.

Begin Again e semnat de un irlandez (John Carney), scenariul și regia. Fără realizări notabile anterioare. Din 2013. Nominalizat la Oscar pentru un cântec original: "Lost Stars". Foarte drăguț filmul.Taguri:
[film bun 2013]   [keira knightley]   [mark ruffalo]   [begin again trailer poster]   [recenzie begin again 2013]   [lost stars adam levine]