Cand e Legea Atractiei functionala


Dezvoltare Personala

06-07-2016
Like 481

Vorbim destul de des despre Legea Atractiei Universale. Despre puterea și energia gândului. Despre cum atragem ceea ce gândim. Și ne străduim să gândim pozitiv, să eliminăm din mințile noastre tot ce poate fi urât. Ca să ne transformăm viețile. Dar realizăm la un moment dat că NU se schimbă mare lucru, că buzunarele nu ni se umplu de bani doar pentru că ne imaginăm ce bogați suntem, că funcția nu se metamorfozează brusc în cea de director general doar văzându-ne în scaunul respectivului, iar relațiile cu oamenii tot supărătoare ne sunt, deși visăm continuu că avem alți prieteni, colegi și șefi mai buni.

Așa s-a făcut filmul "Secretul". Din care, la montaj, realizatorii au scos un aspect foarte important despre care au vorbit și Bob Proctor, și Joe Vitale și alții. Au tăiat ceva care li s-a părut că i-ar descuraja pe spectatori: Acțiunea. Formula succesului, discutată și sugerată de atâția oameni care au avut și au succes real în viețile lor este: Gânduri + Emoții + Acțiune = Rezultate. Trei elemente componente esențiale. Rezultatele depind în egală măsură de toate trei. Asta e Legea Atractiei functională. Puterea gandului are nevoie de susținerea acțiunii.

Gândurile dirijate, manevrate în mod conștient, educate în mod constant ar trebui să ducă la Acțiuni noi, la experiențe care să creeze Emoții diferite, emoții susținătoare, care, la rândul lor, anulează vechi convingeri limitative. E un lanț al slăbiciunilor pe care îl poți transforma cu ceva eforturi într-un lanț de putere personală.

Energia subtilă a gândului este uriașă. Emoția este cea care ne conduce viața. Însă acțiunea e diferența care face diferența. Atunci când vrei cu adevărat să schimbi ceva, ridică-te și acționează. Cu toate fricile din tine, cu toată neștiința din acel moment, acționează și învață făcând. Nu-ți spune că nu ești încă pregătit, că aștepți momentul potrivit. Când știi că e momentul potrivit?! ACUM e cel mai la îndemână moment! Chiar dacă eșuezi, evaluezi, reiei și îți îmbunătățești rezultatele. Însă trebuie să ai întâi niște rezultate ca să ai ce îmbunătăți, nu? Doare? Și ce dacă? Ia-o de la capăt, căci copilul nu spune niciodată: "gata, eu renunț să mai învăț a merge, căci am căzut de 26 de ori până acum!". Reia până ce se trezește păstrându-și echilibrul.

Psihologia pozitivă poate fi de multe ori păguboasă, poate arunca mintea în depresie dacă ea nu împinge la acțiune. Acțiunea îți dă încredere, îți poate schimba gândurile și emoțiile, îți poate transforma starea de fatalitate și neputință într-una plină de Curiozitate, Curaj și Claritate. 3 C foarte importanți, fiindcă ei dau libertate minții să gândească diferit și să amplifice capacitatea de a acționa. De aceea, chiar și atunci când nu știi ce sau cum să faci, fă și învață din mers. E ca atunci când înveți să scrii, ca atunci când înveți să mergi pe bicicletă, ca atunci când înveți să înoți. Există publicat un manual de înot cu vreo 300 de pagini. Cine crezi că învață mai ușor, mai repede să înoate: cel care stă două săptămâni să citească manualul... sau cel care intră în apă, cu un mentor/profesor lângă el, dă din mâini și din picioare și reglează totul pe parcurs?

Oamenii, când aud că trebuie să acționeze, să facă niște eforturi, să iasă în mod practic din zona de confort, renunță. Preferă iluzia gândurilor frumoase și suficiente. Acțiunea, experiența, trecerea informației energetice în mușchi cresc foarte tare încrederea în sine. Gândul singur se poate pierde, iar muntele întârzie să vină la Mahomed. Smile Dar acțiunea întregește formula succesului, recondiționează mintea, creează noi obiceiuri și rezultatele se transformă, chiar și atunci când cei din jur nu-ți dădeau nicio șansă. De ce nu-ți dădeau? Pentru că nici lor nu le place să acționeze și s-ar simți inferiori dacă tu ai reuși, iar ei ar descoperi că rezultatele nesatisfăcătoare li se datorează (aproape) în întregime.

Da, și eu amân deseori să acționez. Câteodată trebuie să ajung la fundul sacului sau la limita suportabilității ca să dau start unei noi sau necesare experiențe aplicate. Însă mă antrenez pe mine să acționez din ce în ce mai ușor, pentru că îmi place ce se întâmplă: Rezultatele excelente apar după Gânduri pozitiv exersate + Emoții potrivit provocate + Acțiuni cu atenție repetate. Începe să gândești controlat pentru a acționa dedicat! Hai Sus! SmileTaguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [formula succesului]   [actiune]   [emotii]   [ganduri]   [puterea gandului]   [legea atractiei]   [filmul secretul]