Carti de dezvoltare personala (15)


Carti Recomandate

19-10-2016
Like 807

E o carte dintre acelea despre care citești în recenzii, în testimoniale: „mi-a schimbat viața”. Bineînțeles că nu schimbă decât viața unora dintre cititori; pe-a acelora care sunt pregătiți pentru așa ceva. În plus, fiecare are butonul lui personal (interior), pe care doar anumite cărți, anumite conversații, anumite experiențe apasă și schimbă ditamai viața. Smile

„Zero Limite”. Autori: Joe Vitale și dr. Hew Len, medic psihiatru și shaman hawaiian.

Joe Vitale a „locuit” vreo 10 ani pe băncile din parcuri. Acum e milionar în dolari, specialist în marketing online, autor și speaker motivațional, plus Om care are o grijă reală de viața lui.

Dr. Hew Len a intrat în arhivele medicale americane vindecând, cu doar două excepții, toți pacienții unei clinici de psihiatrie destinată celor periculoși, unii dintre ei – aflați în detenție. Fără să facă ședințe psihoterapeutice individuale cu ei. Practicând ceea ce hawaiienii numesc „Ho’oponopono”. Când în clinică au mai rămas doar doi pacienți, statul american i-a mutat în altă parte și a închis stabilimentul.

Pe cât de incredibil sună totul, pe atât de util este interiorului nostru. E o cale de depășire a limitelor autoimpuse, de deblocare mental-emoțională, de recadrare a ceea ce ni se întâmplă sau doar credem că ni se întâmplă. Ceea ce mintea își spune sieși de suficiente ori ajunge să și creadă; ceea ce mintea crede ajunge să pună în practică; ceea ce pune în practică ajunge să devină. De aceea, ai mare grijă ce îți spui ție în fiecare zi, în atâtea și atâtea rânduri.

„Îmi pare rău, te rog să mă ierți, te iubesc, mulțumesc!” Analizând mental aceste câteva cuvinte și implicațiile lor, ajungi să simți și să devii așa. Doar dacă vrei, bineînțeles. Știinţa a dovedit deja că recunoştinţa creşte nivelul de dopamină și de serotonină în creier, situația fiind asociată cu starea de fericire.

Hai Sus! Academia de Bine te susține! 

ps: Recomand să citești cărțile în print, editate; dar dacă chiar o vrei acum, ți-o pot oferi în format pdf. Doar scrie-mi pe adresa: catalin@catalinstoica.org Taguri:
[ academia de bine carti]   [dezvoltare personala]   [dr hew len]   [motivational]   [ho oponopono]   [joe vitale]   [zero limite]   [hai sus]