Carti de dezvoltare personala (16)


Leadership, Carti Recomandate

04-06-2017
Like 481

John Maxwell spune că totul în viață crește și se prăbușește, începe și se termină cu leadershipul (știința/abilitatea ta de a conduce și de a te conduce). Că adevărata măsură a leadershipului înseamnă influența pozitivă pe care o ai asupra oamenilor, nici mai mult, nici mai puțin.

Conform statisticilor, influențăm cu toții, vrem, nu vrem, cel puțin 4 persoane în fiecare zi. Dacă deschidem gura, influențăm. Dacă nu deschidem gura, influențăm. Important este, din punctul meu de vedere, să o facem cu integritate. Integritatea e în tine. Influențarea este între tine și celălalt. Dacă prima lipsește din tine, chiar și pentru 30 de secunde, influențarea se transformă brusc în manipulare.

În cartea „Cele 21 de legi supreme ale liderului”, Maxwell (70 de ani) vorbește despre propriile experiențe de viață, despre poveștile reale ale altora, despre evoluția sa (ca om și ca lider) până în postura creatorului celei mai mari organizații de leadership din lume.

Dacă trăiești fără să adaugi valoare celor din jur, trăiești degeaba. Prin tot ceea ce faci, străduiește-te să servești omenilor așa cum îți servești ție însuți: cu iubire, cu înțelepciune, cu dorința de a evolua, cu echilibru, cu acea energie pe care ceilalți să o vrea mereu în viața lor. Fă-i pe oameni să spună: „mă simt extraordinar în preajma lui/ei!”, fă-i să se bucure că te-au întâlnit, chiar dacă ție nu îndrăznesc să-ți zică lucrul ăsta. Împacă-te cu tine, iartă-ți și controlează-ți ieșirile răutăcioase la adresa oamenilor, chiar dacă ești sigur că merită să-i pedepsești cu vorbe sau cu fapte. Fii modelul care vrei să-ți fie cei din jur! Știu că nu e ușor, dar nu-ți zice asta fără să încerci câte puțin în fiecare zi. Vezi ce ai putea face astăzi nemaifăcut până acum de tine. Orice, ceva mărunt, ceva pozitiv, ceva care îți poate schimba ziua și nu numai ție.

„Păi, nu, că nu ține de mine”, ai fi tentat să afirmi în diverse situații. Ok, și dacă ar ține de tine sau dacă s-ar putea, ce ai face pentru ca viața să arate un pic mai frumos astăzi decât ieri?

Când oferi ceva, Oferă, nu le cere oamenilor să primească!

 

Oferă necondiționat!

Oferă, nu Cere! Oferă înainte să Ceri! Oamenilor le place să fie lăsați să aleagă, să decidă pentru ei.

Întreabă-te: „Cum atrag oameni de valoare?” În niciun caz jucând rolul veșnicului justițiar și nici stând trist/ă în casă de dimineața până seara, de seara până dimineața. Internetul e un instrument, nu un mod de viață, nu un refugiu. Nu te face dependent de așa ceva!

Un lider vede mai mult decât văd ceilalți. Pentru că așa alege el, nu pentru că se naște văzând mai mult. Vede mai departe decât văd ceilalți. Vede înaintea celorlalți. Pentru că exersează asta în fiecare zi.

Dacă, în timp ce citești aceste rânduri, tu te gândești la liderii nesiguri, tu cauți liderii care nu-ți plac, pentru poate că s-au umplut de bani, în loc să-i cauți prin minte pe cei care îți plac, pe cei cu adevărat împliniți, pe care merită să-i urmezi și de la care să înveți încontinuu, n-ai făcut nimic.

 

Ce înseamnă un lider autentic pentru mine?

Iisus, Gandhi, Mandela, John Maxwell, Paul Martinelli, Stephen Covey, Simon Sinek… Sunt multe exemple. Liderii nu-s oameni perfecți; sunt doar din ce în ce mai buni din toate punctele de vedere. Știu lideri și printre cei pe care-i întâlnesc personal, destul de des, nu ca pe Maxwell ori Paul Martinelli. Cunosc doi cărora le mulțumesc enorm pentru că există și pentru că sunt așa cum sunt: Daniel Bichiș și doctorul Adrian Badiu.

“Tu poţi face ceea ce eu nu pot face. Eu pot face ceea ce tu nu poţi face. Împreună putem face lucruri măreţe.” Maica Tereza

Și mă bucur să fac parte din echipa lui John Maxwell. Să-i cunosc astfel pe Paul Martinelli, pe Christian Simpson, pe Roddy Galbraith, pe Ed DeCosta… Lideri și mentori adevărați.

Sunt Cătălin Stoica și sunt prietenul tău. Coach, Trainer & Speaker. Dacă te mai pot ajuta cu ceva, aici mă găsești în permanență: catalin@catalinstoica.org . Îndrăznește! Pe cel ce îndrăznește, norocul îl iubește. Smile

Hai Sus! Academia de Bine te susține!Taguri:
[academia de bine]   [carti de dezvoltare personala]   [cele 21 de legi]   [catalin stoica leadership trainer]   [influenta]   [curs leadership]   [john maxwell team bucuresti]   [hai sus]   [mastermind stoica bucuresti jmt]