Carti de dezvoltare personala (2)


Carti Recomandate

12-03-2015
Like 371

„Te-ai născut bogat”, cartea lui Bob Proctor, nu e despre bani. E despre tine. Despre percepția ta vizavi de lumea exterioară, despre valorile și convingerile tale care te susțin sau, dimpotrivă, care te limitează. Iubește oamenii și folosește banii! Nu invers!

O carte ușoară, pragmatică despre cum să fii excelent în viața ta, utilizând exemplul personal al lui Bob Proctor. „Conştiinţa mentală a prosperităţii precede întotdeauna bogăţia din lumea materială.” Cu alte cuvinte: „Fii întâi în mintea ta exact ceea ce vrei să devii în realitatea fizică!”

Renunță la ideile și părerile vechi pentru a face loc celor noi. Fii atent de câte ori într-o zi folosești expresiile: „nu pot/ nu se poate, nu are cum, e greu”, în dialogul tău interior și față de ceilalți. Șterge „nu” din fiecare „nu se poate” și vezi ce se schimbă în gândirea și comportamentul tău puțin câte puțin. Dar întâi conștientizează când spui „nu pot / nu se poate” și șterge acel „nu”, nu proiecta din start rezultate negative fără ca măcar să faci exercițiul timp de câteva zile.

Când oamenii nu pot face un lucru, vor spune că nici tu nu poți. Dar cine sunt ei să știe exact ceea ce poți sau ce nu poți tu?!

Ia aminte la câteva dintre cuvintele lui Proctor!

Succesul nu înseamnă neapărat „să cauți în exterior” ceva ce nu ai, ci, mai degrabă, „să cauți în interior” și să rearanjezi piesele de puzzle care se află acolo. Te ajută să faci mult mai clar diferența între succes și eșec. De regulă, câștigătorii în loteria vieții nu sunt decât cu 2-3% mai eficienți decât cei care pierd. Doar că renunță ușor la sentimentul de inferioritate care le urâțește viețile și nu renunță la visul lor.

În anul 1923, opt dintre cei mai bogați finanțiști ai lumii s-au întâlnit la Hotelul Edgewater Beach din Chicago. Acești opt oameni controlau mai mulți bani decât întregul guvern al Statelor Unite la vremea respectivă. Printre ei se numărau:

*Președintele celei mai mari companii siderurgice independente;

*Președintele celei mai mari companii de gaze;

*Cel mai mare speculator la bursa grâului din Statele Unite;

*Președintele Bursei de Valori din New York;

*Un membru al cabinetului președintelui american;

*Cel mai mare „baron” de pe Wall Street;

*Președintele celui mai important monopol al lumii;

*Președintele  Băncii pentru Reglementări Internaționale.

Cu alte cuvinte, în acel loc s-au întâlnit câțiva dintre cei mai de succes oameni ai planetei, sau cel puțin dintre cei care au descoperit secretul de „a face bani”.

Să vedem în ce poziții au ajuns ulterior acești oameni:

*Președintele celei mai mari companii siderurgice independente, Charles Schwab, trăia din bani împrumutați. Cinci ani mai târziu a murit falit.

*Președintele celei mai mari companii de gaze din America de Nord, Howard Hopson, a înnebunit.

*Cel mai mare speculator la bursa grâului, Arthur Cutton, a murit în străinătate, îngropat în datorii.

*Președintele Bursei de Valori din New York, Richard Whitny, a fost închis în penitenciarul Sing Sing.

*Fostul membru al cabinetului prezidențial american, Albert Fall, a fost eliberat din închisoare pentru a putea muri în casa sa.

*Liderul „baronilor” de pe Wall Street, Jesse Livermore, s-a sinucis.

*Președintele celui mai mare monopol din lume, Ivar Krueger, s-a sinucis.

*Președintele Băncii pentru Reglementări Internaționale, Leon Fraser, s-a sinucis.

Toți acești oameni au învățat perfect arta de a face bani, dar niciunul dintre ei nu a învățat să trăiască „o viață de om bogat”, deși acesta era dreptul lor prin naștere. Și-au pierdut mințile.

Dar există și destui oameni bogați care sunt cu adevărat fericiți, având vieți echilibrate și armonioase. Din păcate, numărul celor care înțeleg aceste lucruri la adevărata lor valoare este mai mic de 10% din umanitate.



Taguri:
[academia de bine]   [bob proctor]   [bogat]   [carti dezvoltare]   [citate motivationale]   [wall street]   [succes]   [leadership]