Carti de dezvoltare personala (5)


Carti Recomandate

01-07-2015
Like 264

Învață despre bani, despre încredere, despre răbdare, despre visul tău, despre cum să-ți schimbi perspectiva asupra vieții, în general. O cărțulie, o parabolă despre valoarea pe care o ai, pe care ți-o dai, pe care nu ți-o cunoști suficient, pe care vrei să ți-o acorde ceilalți mai bine decât o faci tu însuți.

Mark Fisher – „Milionar peste noapte”.

Ceea ce nu faci tu pentru tine nu va face nimeni exact în felul în care ai nevoie. E firesc. Atunci când oamenii te ajută cu ceva, te ajută cum/cu ce s-ar ajuta pe ei înșiși, în funcție de ceea ce le este lor necesar, poate incomplet pentru tine.

„De la o anumită înălțime, pe cer nu mai există nori. Dacă norii din viața ta blochează lumina, motivul este simplu: sufletul tău nu s-a înălțat suficient de mult. Majoritatea oamenilor fac greșeala de a se lupta cu problemele lor. Ei se luptă practic cu norii, încercând să-i elimine prin cine știe ce proces magic. Este posibil să reușească temporar, dar norii vor reveni întotdeauna și vor bloca din nou lumina soarelui, oricât de strălucitoare ar fi aceasta. Ceea ce trebuie să faci tu este să te ridici deasupra plafonului de nori, o dată pentru totdeauna.”

Vorbind despre bani și despre succesul financiar, cartea asta (de citit într-o singură seară) vorbește despre iubire și despre spiritualitate, în sensul cel mai prietenos al cuvintelor. O citești o dată și o aplici pentru totdeauna. Și ăsta e cuvântul magic, cel care îți descuie viața: „aplicație”. Știu că de preferat ar fi să aplice alții și să câștigăm noi; dar nu e posibil. Fiecare primește de la viață în funcție de cât de mult e capabil să se descopere, să (se) schimbe, să acționeze, să persevereze, să aprecieze constant, permanent, nu de două-trei ori, așteptând rezultate incredibile. Observă că succesul rezidă în raportarea la propria persoană și mai puțin la ceilalți.

„Tânărul: Ascultându-vă teoriile, am ajuns să mă întreb dacă totul nu este altceva decât un simplu joc.

Milionarul: Cine știe?… Singurul care poate face acest exercițiu ești tu. Nimeni nu îl poate face în locul tău. La început, ți se va părea dificil. Mintea are o înclinație specială pentru a rătăci. Dar dacă nu poți practica această formă simplă de disciplină, mai bine renunță din start la visul tău… Aceasta este provocarea pe care ți-o ofer, prietene. Știu că poți face acest lucru. Ai nevoie doar de perseverență. Cei mai mulți oameni trec prin viață ca niște somnambuli, distrași în permanență de gândurile lor. Ei nu văd obiectivele și ființele pe lângă care trec. Trăiesc la fel ca într-un vis. Nu conștientizează niciodată momentul prezent, frumusețea și importanța lui. De aceea, ei nu sunt niciodată de față, iar aceasta nu este o metaforă. Greșelile și eșecurile îi bântuie, îi paralizează, iar mințile lor sunt terorizate de teama față de viitor.”

Orice carte este o călătorie personală. Călătoria ta și a celorlalți care citesc aceeași carte sunt diferite. Vreți să ajungeți în același loc, dar mijloacele de transport, oamenii întâlniți în cale, felul în care se văd lucrurile arată diferit. Foarte diferit.Taguri:
[academia de bine carti]   [carti de dezvoltare personala]   [catalin stoica curs dezvoltare personala]   [milionar peste noapte recenzie]   [dr stoica]   [hai sus]