Carti de dezvoltare personala (7)


Carti Recomandate

31-07-2015
Like 256

Un om și un câine privesc și folosesc același obiect. „Acest obiect este un pix, acest obiect este o jucărie de ros, acest obiect este și un pix, și o jucărie de ros, acest obiect nu este nici pix, nici jucărie de ros.” Care e varianta corectă din perspectiva generală? Toate, nu? Ultima variantă este totuși cea mai corectă, cea care prezintă totul așa cum este, nu așa cum vedem noi că este.

E starea oricărui lucru din Univers, conform fizicii cuantice. Budismul tibetan a ajuns la aceste concluzii în felul său neștiințific, intuitiv, meditativ, experențial, cu peste două mii de ani în urmă.

Dacă totul este un gol, dacă este altfel decât văd eu, cum mă ajută asta pe mine să fiu fericit? Cum mă ajut să ajut lumea în care trăiesc?

Prin urmare, cum faci un obiect să fie ceea ce vrei tu să fie? De fapt, cum îți transformi viața în ceea ce vrei să fie, prin folosirea vacuității (așa cum îi spune Michael Roach în filmulețe)? 

Totul în viață este ca un ecran de proiectat filme. TU alegi, TU decizi ce vei vedea acolo. E decizia observatorului, orice ar fi el – om sau animal. Dar vei spune că, în realitate, nu tu hotărăști filmul, că altcineva e șef peste proiecția din cinematograf. A închide ochii și a aștepta ca filmul să se schimbe pur și simplu e doar ceea ce numim gândire pozitivă. Această gândire tinde, însă, să o ia razna. Gândirea cu adevărat POZITIVĂ îți spune: schimbă sala de cinema! mergi în altă parte să vezi filmul dorit! Acțiunea e diferența care face diferența. Noi am vrea ca simpla dorință să ne transforme viețile după cum ni le visăm noi. Da, viețile exact așa ni se pot transforma; dar numai dacă facem permanent ceva potrivit pentru asta.

Putem face ca lucrurile să se întâmple, dar nu doar prin manifestarea simplă a dorinței. Energia dorinței trebuie să te ridice de pe scaun, să-ți schimbe convingeri care te limitează, să te împingă spre comportamentul adecvat celui care primește atunci când cere.

Astfel, îți poți îmbunătăți sănătatea, înfățișarea, relațiile, situația materială, starea de bine a ta și a altora… Uită-te la cele 3 foarte scurte filmulețe (subtitrate în română) cu Geshe Michael Roach, primul maestru-doctorand de origine americană în budismul tibetan. Descopăr în fiecare zi cât adevăr există în aceste concepte.

„Șlefuitorul de diamante”, dar și „Management karmic” sunt două cărți scrise de Roach. Prima a devenit bestseller, tradusă în câteva zeci de limbi.

Autorul, după 22 de ani de studiu al budismului tibetan, luându-și doctoratul în așa ceva, a primit o ultimă temă din partea maestrului său: să se întoarcă in New York și să aplice învățăturile budiste într-un business cu diamante. Împreună cu încă 3 fondatori și un împrumut de 50.000$ , Roach a pornit Andin Diamond International. Compania a avut una dintre cele mai rapide creșteri din istoria Wall Street. În 2009, în plină criză economică mondială, ajunsese la o cifră de afaceri de 250 milioane de dolari, moment în care a fost cumpărată de Warren Buffet, al treilea cel mai bogat om din lume.

Principiul budist te îndeamnă să ajuți pe cât mai mulți să obțină ceea ce tu însuți îți dorești. Drept urmare, vei dobândi și tu, vei atrage aceleași lucruri prin tot ceea ce vei gândi, vei simți și vei face în viața de zi cu zi. Înainte de a-și înființa propria firmă, Michael Roach a ajutat voluntar o mulțime de refugiați să-și facă firmele lor. O afacere era ultimul lucru pe care călugărul tibetan și-l dorise vreodată până atunci. I se părea că business-ul nu e de el. Dar a respectat sarcina dată de maestrul său și s-a pus pe treabă. Treabă serioasă dacă a făcut 250 de milioane de dolari, nu?

Se spune că voluntariatul trebuie să ocupe măcar o oră pe săptămână din viața ta. Nici nu știi la ce și cât de mult te ajută până ce nu faci cu adevărat și în mod constant acest lucru.Taguri:
[academia de bine]   [calugar]   [carti de dezvoltare personala]   [catalin stoica dezvoltare personala]   [management karmic]   [michael roach]   [slefuitorul de diamante]