Ce e un handicap? Există handicapați?


Dezvoltare Personala

08-12-2013
Like 480

Acum două zile am scris o bucată de scenariu tv despre băiatul ăsta. Tedy Necula. 24 de ani. Regizor de film. Tetrapareză din naștere, probleme mari cu mâinile, cu picioarele, cu vorbirea. În 2002, a jucat rolul principal din Noro, un film de Radu Gabrea. ‘Copil cu handicap care luptă să fie acceptat de părinți.’ Am luat subiectul ca atare și am vrut să-l cunosc pe om. Mi se părea unul dintre cei 20 de milioane din jurul meu. Cam atât. Apoi, am avut norocul să-l descopăr mai bine. Mi-au fost de ajuns cele 14 minute de mai jos.

„Mă cheamă Urs. Când le-am spus asta, oamenii au crezut că sunt bolnav și încercau să mă vindece. Ei n-au vrut să înțeleagă că n-am nicio boală; sunt doar urs. Merg ca un urs, vorbesc ca un urs, mănânc ca un urs, mă joc ca un urs… Dar… e dreptul meu. Pentru noi, urșii, un pas e o întreagă călătorie.”

„Colaborarea cu regizorul Radu Gabrea m-a făcut să conștientizez că am ce să fac cu mine în viața asta.”

„A început să-mi meargă foarte bine… Prosper. Handicapat de succes. Am voie să-mi spun handicapat, căci mă cunosc de 24 de ani, mă iubesc foarte mult, deci pot să-mi spun cum vreau. Voi nu. :) „

„O persoană cu handicap este o persoană care a spus cel puțin o dată în viață: NU POT.”

Vezi filmulețul de mai jos. Sunt 14 minute care astăzi te pot împinge să trăiești mai intens, să te bucuri mai altfel de ceea ce ai, să visezi frumos și să ți se împlinească. Dă-ți voie să te simți bine azi! Mâine nu există, e doar o prezumție. Ieri s-a dus, indiferent că a fost rău sau invers. Azi e tot ce avem cu toții. Hai „să ne simtem bine”, vreți? :)Taguri:
[14 minute]   [atitudine]   [drstoica]   [dr stoica]   [radu gabrea]   [regizor film]   [tedy necula]   [urs]   [emotii]   [dezvoltare personala]