Ce inseamna sa-ti schimbi perceptia asupra vietii


Oameni care motiveaza

26-04-2015
Like 237

Miya Kosei e un japonez în vârstă de 78 de ani. A studiat Literatura, Arta, Istoria, Etnologia, Economia şi Sociologia în Tokyo. Și e fotograf. A vizitat România cam de 160 de ori în ultimii 50 de ani. El, un japonez realizat, inteligent, citit, spune despre țara asta că „e paradis”. Tocmai și-a lansat al treilea album de fotografii tipărite despre România: „Maramureșul meu”. Primul – ”Romanian Rhapsody” (în 1986), apoi ”Europa Orientalis” (în 1991).

Povestește că oamenii pe care i-a întâlnit și cunoscut aici l-au determinat să se întoarcă de atâtea ori. Din călătoriile sale prin România spune că a învățat prietenia. Poate fi o lecție pentru noi înșine: trăim într-o țară în care putem fi mai buni, mai toleranți unii cu alții; putem rări, măcar puțin, în exprimare acele etichete care cataloghează România drept fundătura fundăturilor. Și să transformăm în bine tot ce putem transforma, chiar dacă autoritățile nu ajută cu adevărat la așa ceva.

Acum, Miya Kosei vorbește chiar și românește, limbă învățată exclusiv după ureche. Se simte chiar și puțin român, maramureșean. :)

”Îmi doresc ca, prin aceste fotografii alb-negru, să simţiţi culorile şi să aflaţi direcţia vântului, să vă bucuraţi de balada luminilor şi a umbrelor. Mi-aş dori să vă gândiţi la ce înseamnă fiinţa umană şi viaţa ei, cea de zi cu zi. Aceasta e povestea spiritului, prinsă în fotografii. Mi-aş dori să priviţi acest album cu inima. Având în vedere că e monocrom, veţi vedea culorile cu inima. Am încercat să reţin obiectele cu inima. Mai multe decenii am încercat să surprind mai degrabă lucruri invizibile. Dacă din adâncurile imaginii se va ivi ceva în timp ce-o priviţi, scopul meu va fi fost atins.”

Un articol foarte drăguț despre Miya Kosei găsești aici.

Fotografia de mai jos face parte din albumul „My Maramures”. Îți dai seama ce frumos vorbește omul ăsta celor care n-au auzit nimic despre ori n-au văzut niciodată România? Respect!Taguri:
[academia de bine]   [fotografie alb negru]   [miya kosei romania]   [my maramures]   [hai sus]   [schimbare]