Cum ai putea să îti conduci cu succes propria viata


Dezvoltare Personală, Leadership

02-10-2015
Like 736

Dacă vrei ca relațiile tale să arate mai bine, dacă vrei ca poziția ta în companie să devină una superioară, dacă vrei ca influența ta în familie să se îmbunătățească, dacă vrei ca afacerea ta să crească, e nevoie să crești TU înaintea lor. Nimic din ceea ce faci nu poate fi mai bun decât ești tu însuți. Succesul tău se datorează în oarecare măsură talentului, efortului, dedicării tale în ceea ce faci, dar există ceva care înseamnă cât toate la un loc: abilitatea de a (te) conduce. Dacă nu dezvolți la tine această capacitate, nu vei face decât să supraviețuiești și să spui că în România nu se poate altfel. Sau că partenerul de cuplu e singurul vinovat. Sau că poți avea bani mulți numai dacă furi. Și așa mai departe. Dar astea sunt simptome ale unei boli foarte generale, care se numește „scuzemie”.

Asigură-te întâi că Tu crești, te dezvolți în mod real în fiecare zi. Că citești, că participi la evenimente dedicate, că ai poate un coach care te ajută să faci lumină în viața ta, că inițiezi activități, proiecte personale care te scot din zona de confort. Dacă nu ieși de acolo, n-ai nicio șansă să fii un om împlinit, fericit. Vei aștepta mereu să înceapă alții ori „să se aranjeze lucrurile” în lumea exterioară.

Când te dezvolți în mod intenționat, constant, permanent, în orice fel posibil, nu mai contează atât de tare ce fac ceilalți. Iar atunci când vei ajunge pe o treaptă foarte sus, vei vedea chiar și „lumea rea” cu alți ochi, vei tinde să ajuți pe cât mai mulți să crească în viețile lor. Fiindcă e imposibil să ajuți oamenii și să te simți slab. Ajută pe cât mai mulți să obțină ceea ce își doresc și vei reuși tu însuți să obții tot mai mult din ceea ce îți dorești.

Iar dacă nu mă crezi, dacă încă ești adeptul paradigmei: „poți crește tu mai mult doar dacă îi împingi pe alții în jos”, închipuie-ți că stai față în față cu cineva. Îi pui mâinile pe umeri și începi să-l împingi în jos. Vei depune un efort din ce în ce mai mare, nu? Când vei reuși, poate, să-l cobori sub forța apăsării tale, observă ce se întâmplă cu cât el se lasă mai în jos. Te lași și TU cu el, nu poți altfel! Ca să-l apeși pe el, trebuie să te apleci și tu, să te cobori și tu, să involuezi și tu. Fix ca-n viață. Așadar, ia-ți atenția obsesivă de pe acei oameni care te scot zilnic din sărite și pune-ți-o pe ceea ce vrei să se întâmple, pe soluții, pe acele persoane care cresc mai mult și mai bine decât tine. Ca să înveți de la ele.

Atitudinea îți decide Altitudinea! Hai Sus! :)Taguri:
[academia de bine training]   [atitudine]   [hai sus]   [citate motivationale]   [coach catalin stoica]   [leadership training bucuresti]