Cum sa elimini blocajele personale


Dezvoltare Personala, Leadership

06-08-2017
Like 655

Scurt. Pentru a te dezvolta personal, pentru a evolua în direcția dorită și potrivită, pentru a fi astăzi mai bun și mai bine decât ieri, iar mâine – mai bine și mai bun decât astăzi, ai nevoie să eviți câteva breșe distructive. Să eviți ceea ce te blochează încă dinainte de a începe o acțiune. Să fii conștient de ceea ce gândești, de cum te comporți. Să te întrebi mereu dacă îți ajută să gândești și să te comporți astfel. Dacă sunt convingerile tale sau vin de la alții, fără să-ți creeze cu adevărat starea dorită.

E acea frică îngrozitoare de bătăliile încă nepurtate. Întreabă-te simplu: „Și ce am de pierdut dacă fac asta? Ce simt, ce-mi doresc cu adevărat să fac?”. Nu: „Ce-or să spună ceilalți dacă o fac? Ce-or să spună ceilalți dacă nu reușesc?”.

Pune-ți acele întrebări, oricât de multe, care, inevitabil te obligă la răspunsuri creative, care îți pun mintea pe o direcție diferită de cea dată de blocaje. Este singura cale care-ți poate arăta o altă destinație. În loc de: "oare pot face eu asta?", întreabă-te simplu: "oare CUM pot face eu asta?". Un singur cuvânt îți poate schimba ziua și rezultatele. Ai să te minunezi și tu de schimbare!

John Maxwell a enumerat aceste breșe, blocaje care ne frânează viețile, care, încă înainte de a încerca ceva, ne dau credința că nu putem. Citește și spune-ți / fii atent la lucrurile astea când simți nevoia!

1.Blocajul cunostintelor necesare. Nu stiu, habar n-am cum să ma dezvolt la nivel personal.

2.Blocajul presupunerii. Presupun ca dezvoltarea apare de la sine, nu trebuie sa misc niciun deget.

3.Blocajul momentului oportun. Nu este momentul potrivit sa încep. Mâine. Luni. De pe data de-ntâi.

4.Blocajul erorilor. Mi-e teama sa nu fac greseli. Și daca o dau în bara?

5.Blocajul perfectiunii. Întâi trebuie sa identific cea mai buna modalitate, abia apoi sa fac ce-i de facut.

6.Blocajul inspiratiei. Simt ca nu sunt inspirat sa fac acest lucru; înca nu.

7.Blocajul comparatiei. Ceilalti sunt mai buni decât mine. Nu ma compar eu cu X.

8.Blocajul asteptarilor. Credeam ca va fi mult mai usor. E greu, nu se stie…

Regăsești destule dintre blocajele astea în viața ta cotidiană? Nici eu n-am făcut excepție. Dar pentru a evolua, pentru a descoperi și trăi starea de bine, avem nevoie să depășim blocajele, unul câte unul.

Trebuie să știi că fiecare băț are două capete. Întotdeauna și inevitabil! Iar în viață nu e despre a-l învinge pe celălalt; ci despre a-ți învinge propria părere că nu poți! Nu despre a fi mai bun decât altul; ci despre a fi mai bun decât tine însuți!!! Mereu!

Oamenii se conduc mult mai ușor cu atenția pe valorile lor reale, cu susținere, nu cum umilire sau cu pumnul în masă. Uite aici un ARTICOL în care te poți lămuri foarte clar în privința celor două fețe ale monedei.

Iar dacă știi că ai de schimbat anumite obiceiuri nefaste, neproductive, nemaidorite, îți explic în acest ARTICOL toți pașii necesari - cum o poți face, tehnic, simplu, dar cu consecvență.

Hai Sus! Academia de Bine te susține! Sunt Cătălin Stoica, trainer, coach, speaker din echipa lui John Maxwell, și dacă tu consideri că te mai pot ajuta la îmbunătățirea leadershipului personal – comunicare eficientă, relaționare intenționată, influență pozitivă și puternică asupra oamenilor în vederea atingerii obiectivelor, cu motivație, disciplină și responsabilitate, dă-mi un semn, căci tare m-aș mai bucura să pot face ceva în plus pentru tine! Coaching, Training, Mentoring sau Speaking pentru grupuri de oameni oricât de mari. catalin@catalinstoica.org 



Taguri:
[academia de bine]   [intrebari potrivite]   [mentoring]   [training]   [coaching]   [frica]   [john maxwell team]   [dezvoltare personala]   [leadership]   [hai sus]   [jmteam]   [john maxwell]   [catalin stoica jmt bucuresti]   [coach catalin stoica]   [blocaje]