Cum te exprimi, asa esti în acel moment


Inteligenta Emotionala

23-10-2015
Like 566

Citesc zilnic pe net despre tot felul de "eliberări" de genul: "bine că am scăpat de tâmpiți, am plecat dintre idioții ăia proști, nu-mi mai pasă de voi, băi, frustraților!"

Felul în care îi etichetezi pe oameni, indiferent de împrejurare, te etichetează automat pe tine, vorbește despre ceea ce ești tu, despre cum îi vei vedea, mai devreme sau mai târziu, pe cei între care ai ajuns după ce ai scăpat de "imbecili".

Modul de exprimare reflectă perfect maturitatea ta emoțională și succesul personal pe care îl ai și pe care ești pregătit să-l ai. Dacă tu îi faci tot timpul pe alții "frustrați, tâmpiți, idioți, mizerii...", ce anume crezi că te determină să procedezi așa? Frustrarea. Trist, nu?

Uită-te la starea și la comportamentul tău. Îți plac? Dacă nu, schimbă-te pe tine înainte de a-i schimba pe ceilalți.

Cu mai bine de un an și jumătate în urmă, postam povestioara asta Aici. Mă gândesc de fiecare dată la ea înainte să vorbesc despre un loc, o comunitate, un grup, un oraș, o țară... Chiar dacă nu-mi plac niște oameni, înțeleg că au motivele lor să se poarte urât și caut să fiu diferit, să le răspund diferit, să mă simt diferit.Taguri:
[dalai lama citate]   [dezvoltare personala]   [academia de bine]   [emotii]   [exprimare]   [influenta]