Da restart, sa vezi rezultatul!


Metafore Terapeutice

09-02-2016
Like 389

Când l-am cunoscut pe Ken Coscia, un master american în dezvoltarea personală, nu știam mare lucru despre el. Când ne-am luat la revedere, la finalul unei perioade de training, mi-am zis: foarte tare omul! Deschis, cu simțul umorului, în mod sincer pozitiv și (acum) îndrăgostit de România. Ne-a făcut capul mare cu câte i-au plăcut pe-aici. :) Vrea să revină neapărat. Eu îi mulțumesc pentru multe.

Ken are o… scurtă biografie personală foarte interesantă. Merită aflată; povestea poate rearanja lucruri în mintea și în viața fiecăruia dintre noi. Bine, e doar o pildă, însă are capacitatea de a face "click" în mințile noastre.

„Într-o zi, mergeam pe stradă. Am întâlnit o groapă în mijlocul drumului. N-am văzut-o și am căzut în ea. I-am înjurat pe vinovați, fiindcă alții erau vinovați. Mi-a luat foarte mult până ce am reușit să ies de acolo. Ahh!

Într-o altă zi, treceam pe aceeași stradă. Groapa era la locul ei. Am văzut-o și tot am căzut în ea. I-am înjurat din nou pe vinovați, pentru că alții, normal, erau vinovați că puseseră groapa în locul ăla. A durat din nou foarte mult să ies din groapa mă-sii!

O săptămână mai târziu, mergeam iarăși pe strada cu pricina. Am văzut groapa, cineva mi-a distras atenția și am căzut încă o dată. Am fost un fraier? Am căutat vinovații să-i mai înjur puțin? Mai bine am acceptat că era vina mea și-atât. Am căutat să ies cât mai ușor și mai repede din groapă. Și am reușit.

După alte câteva zile, am trecut pe strada deja cunoscută. Groapa, la locul ei. Am văzut-o. Și am ocolit-o.

În următoarea zi… am luat-o pe altă stradă.” :)

Sunt obiceiurile care ne modelează comportamentul. Care ne bagă în belele sau, dimpotrivă, au darul de a ne scoate din ele.

E vorba de alegerea de a mă schimba în mod conștient, indiferent că m-am obișnuit s-o tot iau pe strada asta. Schimb lucrurile pas cu pas, c-așa e-n viață.

Am ocazia să trăiesc altfel. Și tu ai. Și oricare dintre noi. Important e să ne săturăm a face în fiecare zi aceleași lucruri care nu ne duc în direcția dorită: relații, profesie, sănătate, familie…

Te provoc la fericire, vrei? :)

p.s.: Mai jos, niște gesturi care-ți pot schimba simplu starea de spirit. Vorbesc din proprie experiență.Taguri:
[academia de bine]   [dr stoica]   [drstoica]   [ken coscia]   [obiceiuri]   [strada]   [metoda silva]