De ce nu au succes oamenii fara succes?


Dezvoltare Personala, Leadership, Oameni care motiveaza

03-02-2016
Like 464

Jack Ma este fondatorul site-ului alibaba.com, cu vânzări zilnice mai multe decât omologul său american - amazon.com. Omul a pornit de jos, a fost profesor de engleză, a predat pe un salariu de 12-15 dolari pe lună. În anii '90 a aplicat, printre altele, la un restaurant KFC, pentru un loc de muncă. Dar a fost refuzat.
Se declară foarte inspirat de Forrest Gump. "Am văzut filmul de zece ori. De fiecare dată când mă frustrează ceva, mă uit la filmul ăsta", spune Ma.
 
A crezut în ceva, și-a planificat și a acționat. Iar rezultatele se văd. Acum are peste 22 de miliarde de dolari. Nu a reușit imediat, dar n-a contat când alții i-au spus că nu are cum. A mers înainte. Așa procedează oamenii puternici interior, oamenii care știu ce vor și nu așteaptă mereu câte ceva din partea altora pentru a-și împlini propriile visuri. Oamenii care cer ajutorul cui trebuie și renunță la anturajul păgubos.
În prezent, se concentrează și investește în educație și în rezolvarea problemelor de mediu. "În China, din cauza problemelor de siguranţă privind apa, aerul şi mâncarea, ne vom confrunta cu multe probleme de sănătate în 10 sau 20 de ani, cum ar fi o rată mai mare de cazuri de cancer. Astfel că aceasta este o zonă în care îmi voi investi banii şi timpul", a declarat Ma pentru Financial Times.
 
Care spune el că sunt cel mai des întâlnite scuze ale oamenilor săraci când vrei să-i implici într-o altfel de viață, mai bună? E un mesaj dur al lui Jack Ma, dar conține un adevăr atât de mare...
 
"Dă-le ceva gratis și ei vor spune că e o capcană.
Spune-le că au de făcut o investiție mică și ei vor spune că n-au cum să câștige prea mult.
Propune-le să intre în ceva mare și vor spune că nu au bani.
Spune-le să încerce lucruri noi și vor spune că nu au experiență.
Propune-le afaceri tradiționale și vor spune că sunt greu de făcut.
Propune-le un nou model de afaceri și vor spune că e MLM.
Spune-le să-și deschidă un magazin și vor spune că-și pierd libertatea de a face altceva.
 
Ce au în comun oamenii lipsiți de succes? Le place să întrebe în permanență Google și să ceară sfatul prietenilor care nu au făcut niciodată nimic extraordinar, se cred mai mult decât un profesor universitar și fac mai puțin decât un orb.
 
Concluzia mea?
În loc doar să lase inima să bată mai repede, de ce nu acționează mai repede?
În loc să se pregătească tot timpul să facă ceva, de ce nu fac ceva cu ceea ce știu deja?
 
Oamenii săraci au cu toții ceva în comun: toată viața lor e despre așteptarea momentului potrivit."Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [jack ma]   [antreprenoriat leadership]   [rezultate]   [succes]   [forrest gump]   [actiune]