In fiecare zi, vezi... ce anume?


Inteligenta Emotionala

05-01-2016
Like 339

În fiecare zi, vezi în jurul tău oameni diferiți. Îi vezi pe cei care cad de nu se mai opresc... sau care cad și nu se mai ridică. Îi vezi pe cei care se vaită tot timpul, care critică încontinuu ceva sau pe cineva, pe oricine le pică în gând, pe toată lumea, considerându-se singuri împotriva tuturor. Vezi „victime profesioniste” și ai tendința să te însoțești cu acei oameni, să le asculți întruna plângerile și să plângi pe umărul lor la rândul tău, considerând că ei sunt singurii care te înțeleg. Dar ei fac doar același lucru pe care îl faci și tu: profită că te-au găsit „victimă” și te ascultă numai pentru a avea cui se plânge.

Și tot în fiecare zi, îi vezi pe cei care învață, aplică, evoluează, cad, se ridică, câștigă, se îmbogățesc, se împlinesc ca oameni, ca profesioniști, își împlinesc visurile... și vei spune: „da, normal, pentru că ei sunt deștepți. Sau sunt școliți. Sau sunt plini de bani. Sau au experiență, au citit mult, au fost ajutați, au alt trai decât al meu. Cum să pot fi eu ca ei?”

Trebuie să știi că, în viață, vei căuta mereu orice care-ți poate folosi drept scuză. Orice! Motive dintre cele mai credibile, dintre cele mai serioase. Pentru că, odată devenită un obicei, această căutare se întărește, se amplifică, te distruge. Dar nu uita că TOATE sunt doar niște scuze de a nu începe și Tu ceea ce ăia care au ajuns sus au făcut cândva. Au luat-o din punctul în care și tu te afli, indiferent la ce fel de succes te gândești: personal, profesional, familial, de business. Iar vârsta pentru a începe NU are nicio importanță! Faptul că ai răbdare să citești aceste rânduri, înseamnă că EȘTI cu adevărat pregătit/ă să treci la un alt nivel. Acest moment, oricum ar arăta el, greu/ușor, ESTE MOMENTUL TĂU! E unul dintre acele momente în care trebuie să îndrăznești; în care ai nevoie să faci, în loc să te tot gândești; e momentul care-ți deschide poarta către Succes, către Împlinire, către Fericire. Ele vin doar dacă TU le arăți că sunt bine primite. E imposibil să primești pe cineva în ospeție cu un „bun venit” trist, cu jumătate de gură, îndoielnic, deloc plăcut, iar oaspeții să se bucure, să te creadă că-ți place vizita lor și să rămână la tine cu dragă inimă. Ei au venit să-ți facă o bucurie, dar nu uita: îți vor oglindi felul de a fi! La fel e și cu Succesul, Împlinirea, Fericirea. Acestea nu vor mai pleca de la tine dacă tu le servești cum știi tu mai bine, cu Zâmbetul pe buze, cu Învățare, cu Acțiune! Căci acțiunea e diferența care face diferența! Atitudinea îți decide Altitudinea, nu va fi niciodată invers! Hai Sus!Taguri:
[academia de bine]   [atitudine]   [succes]   [motive]   [vise]   [victime]   [hai sus]