Me Before You. Inainte sa te cunosc


Filme despre Tine

15-07-2016
Like 555

E un film grav. Ca să știi. Luminos, colorat, ciudat, grav. Cu un personaj principal fabulos: Louisa. Lou.

O poveste despre atitudine, despre valori personale și despre liberul arbitru. Atitudinea are o forță extraordinară în viață. Știi că-ți pasă cu adevărat de valorile celorlalți atunci când reușești să-i bucuri, să-i liniștești, să-i atragi, să-i ghicești, să le faci acele surprize foarte plăcute, de orice natură ar fi ele. Dacă nu-ți ies, înseamnă că ai fost mult prea atent la tine și la valorile tale, și mai puțin la ceilalți, la ce contează pentru ei.

Will: Nu-ți place sarcasmul, așa e?

Louisa: Sarcasmul e în regulă. Nu-mi place superioritatea.

Will: Atunci, înseamnă că mă urăști deja.

Louisa: N-am urât niciodată pe nimeni.

Film britanic, din 2016. Cu Emilia Clarke, pe care o știi, probabil, din Games of Thrones. Extrem de expresivă fata asta! Impecabilă în rolul Louisei.

O tânără isteață și plină de zâmbet, dintr-un micuț orășel englezesc, își pierde locul de muncă în ziua când cafeneaua în care lucra de 6 ani se închide definitiv. Se angajase acolo după ce pariase cu sora ei că-și va găsi de lucru în maxim 24 de ore.

Și cu Will Traynor, un tip dintr-o familie foarte înstărită, un tip de succes, care, încă din primele secvențe ale filmului, devine victima unui accident rutier. Și paralizează de la gât în jos. Toată lumea speră să-și revină.

Will: Știi ce văd când mă uit la tine?

Louisa: Să nu zici potențial.

Will: Potențial. Ai o singură viață, trebuie s-o trăiești cum se cuvine, nu cum se nimerește.

Muzică bine aleasă și bine compusă. Ruperi de ritm, visuri, iluzii, decepții, capacitatea de a merge înainte. Vei observa ce înseamnă „înainte” pentru fiecare în parte și ce înseamnă această capacitate.

Dacă nu ești de acord cu fiecare, nu înseamnă că fiecare face o greșeală sau că oamenii sunt defecți. Ei sunt doar diferiți și au puterea, dreptul, obligația de a face alegeri. Bune, rele, e important să rămână stăpâni pe viețile lor. Pentru că sunt viețile lor, nu ale tale.

Will: Ai intrat de tot în inima mea, Lou. De când te-am văzut prima dată, cu zâmbetul tău drăguț și cu hainele tale ridicole. Și cu glumele tale răsuflate. Și cu incapacitatea de a ascunde ceea ce simți. Te iubesc.

Mai jos, una dintre piesele de pe coloana sonoră.Taguri:
[film bun]   [drama]   [atitudine]   [filme noi]