O zi prin Academie


Leadership, Oameni care motiveaza

01-03-2016
Like 431

Am fost invitat la Facultatea de Administrarea Afacerilor (ASE București), să susțin un seminar la cursul de master - Strategii de Negociere. Am răspuns cu mare drag pentru că invitația a venit într-un fel de nerefuzat. Când învățăm să ne conectăm cu adevărat la ceilalți, când alegem să stabilim cu adevărat relații în mod intenționat, rezultatele ne schimbă viețile, căpătăm tot mai mult control asupra a ceea ce suntem, asupra a ceea ce ni se întâmplă și asupra a ceea ce avem. Valentina Ghinea și Alina Dima sunt cele două doamne profesoare care m-au invitat să le vorbesc studenților lor în niște zile de marți. O oră și jumătate, prima dată. Doar că studenții nu m-au mai lăsat să plec timp de aproape 3 ore. Smile Iar pentru marțea viitoare, i-am rugat din nou să decidă încă de azi. Tot 3 ore a rămas că stăm împreună. Smile Ne-am conversat despre tipuri de comunicare, despre limbaje, despre intenție și despre atenție, despre relații stabilite intenționat, despre persuasiune, despre influență cu integritate, despre leadership. Fără pauză; abia după ce am plecat mi-am dat seama că am uitat de pauză. Smile Dar fiecare era liber să iasă din sală oricând voia.

Sunt întotdeauna recunoscător atunci când mi se oferă ocazia să interacționez cu oamenii pe care îi tot aștept în viața mea. Profit de ocazii și caut să ofer tot ce pot eu mai bun, astfel încât oamenii să plece de lângă mine simțind că n-au pierdut timpul.

Am noroc să întâlnesc acești oameni? Nici vorbă. Fac în fiecare zi câte ceva pentru a-mi stimula acest „noroc”. Fac toate acele lucruri care știu că, la un moment dat, mai devreme sau poate mai târziu, e imposibil să nu-mi aducă rezultatele scontate. Nu mă mai întreb de mult „DACĂ reușesc”. Ci doar: „CÂND reușesc”.

Stăteam și mă gândeam ce mult mi-ar fi plăcut să fi avut în școală numai profesori precum cele două doamne. Oameni deschiși, oameni cu o atitudine extraordinar de frumoasă, oameni care spun din start: „să știi că și noi ne vom lua notițe și vom învăța lucruri”. Inevitabil, voi căuta să le răspund mereu la fel, e o lege a minții. Cum să nu ofer tot ce am mai bun când exact așa mi se oferă? Iubesc Legea Conectării din Leadership. Mă ajută în fiecare zi să-mi trăiesc viața pe care mi-o doresc. Știu doar că întâi trebute să devin EU ceea ce-mi doresc să primesc. Și mă străduiesc, deja face parte din mine strădania asta.

Nu e prima dată când lucrez cu studenții. Iubesc capacitatea lor de înțelegere și de schimbare în bine. Abia aștept marțea viitoare! Cum ar putea să-mi înceapă primăvara mai frumos de-atât? Hai Sus! SmileTaguri:
[academia de bine]   [ase bucuresti]   [facultatea administrarea afacerilor]   [strategii de negociere]   [hai sus]   [seminar]   [influenta]   [comunicare]   [relatii]   [leadership]