Orice lucru mare incepe cu unul mic


Oameni care motiveaza

31-03-2015
Like 339

După alți miliardari, gen Bill Gates, Warren Buffett, Larry Ellison, președintele Apple, Tim Cook, a anunțat, destul de discret, în stilu-i caracteristic, faptul că-și donează întreaga avere în scopuri caritabile după ce va plăti pentru finanțarea educației nepotului său în vârstă de 10 ani.

Aproximativ 785 de milioane de dolari este averea estimată a lui Tim Cook. Deocamdată.

S-ar putea spune imediat: „vrăjeală, nu cred!” sau: „lasă că are de unde” sau: „cine știe de ce face asta…”. Indiferent cum o face, de ce o face, cert este că oferă o sumă uriașă în sprijinul unor acte real caritabile, în loc să lase banii moștenire familiei. Sunt banii lui, poate face cu ei absolut orice își dorește, nimeni nu are ce-i reproșa. Și totuși, alege să-i dăruiască. Este un gest pe care oamenii îl fac ori nu-l fac, indiferent dacă au sau nu au bani. Cei care spun: „eu nu dau că n-am de unde”, în realitate nu ar da nici dacă ar avea cât Tim Cook. S-au făcut n studii și statistici referitoare la așa ceva. Cel care are foarte puțin oferă același procent din ceea ce are ca și unul care are foarte mult. Cei ce nu oferă deloc se vaită de când se știu că ei nu au, că țara e de rahat, că sunt furați și că abia așteaptă să aibă ca să dea. Și nu-i vor vedea niciodată cu ochi buni pe cei care dăruiesc.

Dăruiește! Orice! Adaugă valoare oamenilor din jurul tău! Necondiționat, cu drag. Se va întoarce înzecit. Orice atitudine ai avea, se întoarce la tine multiplicat.Taguri:
[academia de bine steve jobs]   [apple]   [tim cook citate]   [donatie]   [hai sus]