Pe pielea mea :)


Dezvoltare Personală, Motivație

16-07-2015
Like 350

Ieri îți dădeam, aici, această sugestie: să numeri TOATE lucrurile frumoase pe care le vezi/auzi/trăiești. Probabil că ți-ai spus, măcar o secundă, că e un lucru banal. Sau pueril. Sau inutil. Eu fac exercițiul ăsta în fiecare zi. Este modalitatea prin care creierul reușește să-și seteze noi convingeri, să remarce că se poate și să măsoare astfel binele din viața „proprietarului”. Orice pe lume poate fi măsurat. Când măsori ceva, acel ceva capătă mai multă importanță, consistență și credibilitate. Ceea ce nu măsori în niciun fel tinde să se piardă, să devină irepetabil, să pară întâmplare sau coincidență.

Când te întreabă cineva „ce faci?”, iar ție nu-ți este bine, te repezi imediat să-i povestești cu lux de amănunte de ce nu-ți e bine, cine e de vină, cât de greu îți este și îți va fi… Dar când, la întrebarea „ce faci?”, răspunzi cu „bine”, nu stai deloc să conștientizezi ce anume a dus și duce la acea stare de bine. Crezi că ți se cuvine, că așa e normal. Greșit. „Binele” vine ca urmare a unor mecanisme interioare care funcționează. Dacă alegi să le conștientizezi, procesul poate fi repetat cu din ce în ce mai mare succes, ori de câte ori îți vei dori lucrul acela. Dar dacă tu conștientizezi numai aspectele neplăcute ale vieții, trebuie să știi că respectă și ele fix aceeași regulă științifică: devin repetabile din ce în ce mai ușor, mai des, fie că-ți place, fie că nu-ți place.

Ieri. Eu am avut ocazia să trăiesc niște clipe pe care acum le rememorez, le împărtășesc cu tine și-mi dau seama ce vreau să fac astăzi în continuare și ce urmează mâine bun în viața mea.

Am învățat 4 lucruri noi. Importante pentru mine. 4 nu sunt puține deloc într-o singură zi. :)

Am făcut alte 4 lucruri frumoase, de care-s foarte bucuros.

Am fost ajutat de 7 ori să obțin ori să rezolv ceva anume.

Am primit 3 vești extraordinare.

A fost ziua tatălui meu și m-am bucurat mult să vorbesc cu ai mei, să le urez amândurora „La Mulți Ani!”, chiar și numai la telefon. Deși șampania am băut-o împreună în avans; duminica trecută. :)

A mai fost ziua unei minunate prietene, dar nu mi-a răspuns la telefon. Așa că o mai sun astăzi o dată. :)

M-am înscris la evenimentul John Maxwell Team Romania 2016. Deja. :) Nici măcar nu știu exact perioada și locul de desfășurare, dar am plătit fiind sigur că mă voi bucura din nou foarte tare de acest eveniment, de oamenii cu care voi intra în contact.

M-am întâlnit cu niște persoane cărora le mulțumesc pentru că există în viața mea.

La momentele mai puțin plăcute mă gândesc doar cât să învăț din ele. Și pentru că dintr-unul se pare că am învățat suficient, urmarea a fost de excepție. Fără momentul greu, urmarea asta nu venea.

Iar mai devreme, cineva mi-a zis: „Nici nu știți cât de mult mi-ați schimbat starea azi. Si sunt sigură că pentru totdeauna. Simt că, de acum încolo, mă voi axa extrem de mult pe ce mi-ați spus și voi face totul ca să îmi găsesc echilibrul.”

Ce crezi, contează pentru mine bucuria acestei persoane? Enorm! Mă ajută să fac în continuare mai mult pentru mine și pentru cei din jurul meu, fiindcă observ rezultatele. E plăcut să lași mereu ceva bun în urma ta. Iar dacă o faci în fiecare zi, necondiționat, te vei putea numi un om fericit.



Taguri:
[academia de bine citate]   [catalin stoica trainer coach]   [marile sperante]   [pielea mea]   [speaker catalin stoica]   [stare de bine]   [veste]