Regulile unei vieti traite intentionat


Leadership

27-01-2016
Like 440

Dacă ne luăm după John Maxwell (și eu mă iau Smile  pentru că "lucrează" cu succes la viața și la leadershipul său de niște zeci de ani), o călătorie semnificativă cât o viață numără 4 pași. Mulți? Puțini? Dar lungi, oricum. Sau de făcut în fiecare zi, nu într-o singură zi. Trăiește intenționat, nu doar cu bune intenții, căci a doua variantă nu e suficientă. Caută în mod conștient să fii, să faci, să lași ceva memorabil în urma ta. Ceva frumos.

Iată o frază extraordinară în 4 pași:

Pasul 1: VREAU să fac o diferență... Decide asta în fiecare dimineață și în fiecare seară când pui pe hârtie și meditezi la obiectivele pe care le ai, la oamenii pe care te bucuri să-i cunoști, oamenii pe care vrei să-i întâlnești, ceea ce ai reușit deja și ce urmează să reușești a doua zi.

Pasul 2: ...FĂCÂND CEVA care să facă diferența... Aliniază-ți visurile, pasiunile, obiceiurile cu nevoile oamenilor, cu ocaziile în care poți face acele lucruri care să facă diferența: cuvinte, gesturi, acțiuni.

Pasul 3: ...CU OAMENII care vor să facă o diferență... Fiindcă unul e prea puțin pentru ceva mare. Dacă vrei să ajungi repede, da, mergi singur, e ok. Dar dacă vrei să ajungi departe, e musai să mai iei pe cineva cu tine, să faceți echipă, să vă împărtășiți și susțineți obiectivele, să câștigați împreună.

Pasul 4: ...LA MOMENTUL POTRIVIT pentru a face diferența! Gestionează-ți timpul cu atenție, căci tot 24 de ore într-o zi au și oamenii de succes cu sute de treburi zilnice, treburi la fel de importante ca ale tale. Prinde ziua bună și fă-o excelentă de când deschizi ochii dimineața și până ce te așezi din nou, seara, în pat.

În tot acest timp, reține următoarele 5 reguli, căci, ghidându-te mereu după ele, vei ști dacă te afli cu adevărat pe drumul cel bun:

1.Acordă-ți valoare! Prin tot ceea ce gândești, spui și faci. Tot timpul, nu doar din când în când.

2.Vezi în fiecare zi valoarea minunată pe care o au cei din jurul tău! Vezi și acolo unde nu crezi inițial că nu ai ce vedea.

3.Caută modalități prin care să adaugi valoare oamenilor cu care interacționezi în mod direct sau indirect!

4.Fă acele lucruri, în mod concret, care adaugă valoare celorlalți!

5.Încurajează-i pe oameni să adauge valoare celor care-i înconjoară!

Nu uita niciodată vorba aia pe care am auzit-o, cred, cu toții încă din școala generală: "Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă. Totul se transformă." Transformă permanent gândurile+emoțiile în acțiuni, în fapte care creează, care realizează, care dăruiesc ceva. Iar rezultatele nu pot întârzia să apară! Universul nu știe să ofere înapoi decât ceea ce-i dai. Hai Sus!Taguri:
[academia de bine]   [john maxwell citate]   [traieste intentionat]   [succes]   [4 pasi]   [obiective]   [leadership transformational]   [hai sus]