Se poate! Oriunde în lume!


Oameni care motiveaza

23-06-2014
Like 366

Constat, poate ușor mirat, că, în media de sport a ultimului deceniu, sunt mai mulți jurnaliști foarte buni, jurnaliști de conținut, decât în tot restul presei scrise din România. Sunt destui care oferă zilnic teme de gândire, subiecte extraordinare (fără vreo legătură anume cu sportul), texte de calitate. Și e îmbucurător!

Ovidiu Ioanițoaia, om cu ștate vechi de plată într-ale scriiturii gazetărești, își amintește o întâmplare personală din Uruguay. O țară care, până cu ceva ani în urmă, arăta / era considerată precum România. Dar oamenii s-au tot schimbat, de jos în sus, de sus în jos, și, acum, bucata de pământ sud-american e considerată poate cea mai „safe” și mai necoruptă de pe continent.

O întâmplare care să ne motiveze pe toți. Pe toți, nu doar pe guvernanți, pe președinte, pe politicieni.

Ajuns cu un vas de croaziera în capitala Uruguayului, oras în aria caruia locuieste ju­matate din populatia întregii republici, 1,7 mi­lioane de oameni, am uitat celu­larul în taxiul cu care m-am întors din centru în port. Dar am reusit sa de­pis­tez te­lefonul cu ajutorul dispe­ce­­ra­tului, asa ca nu m-am mirat cînd, peste un ceas, taximetristul a aparut la nava cu ce­lularul în mîna. Am în­cercat sa-i pla­tesc cursa efectuata exclusiv în folo­sul meu, circa 10 dolari, însa m-a refu­zat categoric! În ciuda insistentelor, zîmbea si  repeta: “Nu aveti nimic de plata! Eram dator sa va aduc telefonul si vi l-am adus!”.

Am întâlnit și eu astfel de oameni. Români.

Întregul editorial (cu aspecte sportive) îl puteți citi cu plăcere aici, pe blogul jurnalistului.Taguri:
[academia de bine]   [dr stoica]   [drstoica]   [ovidiu ioanitoaia]   [telefon mobil]   [uruguay]   [jurnalisti buni]