Tomboy. Cand nu stii exact ce esti


Filme despre Tine

29-11-2015
Like 435

Povestea unui copil frumos. Are 10 ani. Se numește Laure. Sau Mickael. Ar prefera să-i spui Mickael. Dar e Laure.

Se mută împreună cu familia - tatăl, mama gravidă și sora mai mică (Jeanne) - într-o nouă localitate, într-un nou apartament. E obișnuită cu mutatul. E vară și e vacanță, deocamdată. E tunsă scurt. Se îmbracă în bermude și maiou. "Eu sunt Lisa. Pe tine cum te cheamă?" "Mickael." Lisa îl place și i-o spune. Își petrec mult timp împreună, dar Laure nu o invită niciodată pe la ea. Joacă fotbal cu băieții; joacă bine. Apoi, înoată cu toată gașca de la bloc; după ce a reușit să găsească o soluție pentru ca slipul să o arate drept băiat. Plastilină.

Laure se simte băiat. Îi place să fie băiat. Face cu talent lucruri mai degrabă băiețești. În rest, ar fi o fetiță frumușică foc și foarte cuminte. Confuzia o face timidă, tăcută, retrasă. Lisa o ajută mult; fără să știe. O și sărută. De fapt, îl sărută.

Doare când urmărești povestea lui Laure, pas cu pas. Ai tot timpul o strângere de inimă, să nu-l descopere ceilalți, să nu pățească ceva, să nu trăiască "rușinea" pe care empatia te ajută să simți că ar trăi-o. Fiindcă nu e o dramă deloc mică. Mai ales dacă încerci să simți ce-ai simți în caz că ai fi foarte altceva decât te dai în fața celorlalți.

În altă ordine de idei, Jeanne, sora de 6 anișori, are o spontaneitate, o carismă și o agerime ieșite din comun. Un casting excelent pentru copiii din film! Celine Sciamma e și scenarist(ă), și regizor. Film din 2011. De văzut!Taguri:
[filme bune]   [introspectie]   [tomboy recenzie]   [trailer tomboy]   [gay]   [confuzie]   [drama]   [frica]   [iubire]