Tu ce schimbare esti gata sa faci azi in viata ta?


Inspiratie

21-07-2016
Like 383

Fără să faci schimbări mici în momente aparent lipsite de importanță, fără să schimbi, de exemplu, drumul pe care ajungi acasă de la serviciu sau fără să începi a lucra la visul tău cu pași mărunți, constanți, disciplinați, e tare greu să faci mari schimbări atunci când simți că altfel nu se mai poate.

Pentru că tu nu ai exersat schimbarea, vei spune că ea este imposibilă. Dar ghici ce! E inevitabilă. O faci pentru că știi ce beneficii îți aduce? Sau o faci pentru că ești obligat?

Cunosc persoane care n-ar schimba nimic la ele, în comportamentul și în acțiunile lor, dar ar vrea să se schimbe radical rezultatele. Brusc oamenii să le înțeleagă mai bine, brusc banii să devină mai mulți, brusc relația de cuplu să fie minunată, pentru că ele, acele persoane, cred că fac totul pentru asta. Dar dacă rezultatele nu sunt cele visate, e foarte clar că fiecare dintre noi are întâi de schimbat ceva la propria persoană, nu la alții.

Cum ar putea să iasă o mâncare excelentă dacă eu nu pun ce trebuie, cum trebuie, când trebuie în ea? Aș putea să mă scuz că am urmat întocmai rețeta din carte și tot degeaba. Dar dacă nu a ieșit cum scria în carte, e numai o scuză și înseamnă că ceva mi-a scăpat. E prima dată când pregătesc asta? Dacă da, tocmai aici poate fi cheia: e DOAR prima dată. Nimeni nu s-a născut făcându-le bine pe toate din prima. Ci excelența se atinge făcând în mod repetat ceva ce merită învățat. La prima încercare de a merge cu bicicleta voi cădea, la prima încercare de a scrie voi face literele de neînțeles, la prima încercare de a lovi o minge o voi face strâmb... nici măcar în sex nu iese nimic la prima încercare dacă și celălalt e tot la prima încercare. Smile

Așa că exersează mereu noul în viața ta, fă schimbări ori de câte ori simți că te-ai poticnit cumva și #HaiSus! Dacă mie îmi iese asta tot timpul? NU. Dar îmi aduc aminte care e regula și mă străduiesc să o aplic indiferent cât de greu mi se pare. Trag de mine, renunț să mai amân, mă pun în situații în care sunt obligat să acționez, mă inspir de la alții și o fac.Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [schimbare]   [paul martinelli]   [citate]   [exercitiu]