Un pont pentru o conversatie castigatoare


Dezvoltare Personala

16-05-2016
Like 391

Trei instrumente simple, din psihologia comportamentală, de folosit în orice conversație din care îți dorești un rezultat optim, pe principiul win-win:

*Privirea

*Ascultarea

*Întrebările

NIMENI nu poate rămâne insensibil și nerecunoscător când ai puterea să te folosești cu integritate de așa ceva. Mai ales atunci când celălalt nu o face, îl vei șoca în mod plăcut, deși, în general, poate nu va lăsa să se vadă asta. Nu va lăsa prima dată, a doua oară... Vei vedea ce se întâmplă după ce se va convinge că nu te prefaci, că tu nu ești la fel ca ceilalți care îl judecă și-l critică în permanență.

*Când te afli într-o conversație, caută să-l privești cât mai mult timp în ochi pe celălalt. Cât mai mult de la începutul dialogului vostru. Nu fugi de asta, chiar dacă îți spui că tu ești timid/ă și n-ai ce face. Privește-ți calm în ochi interlocutorul atunci când îi transmiți ceva. Pentru că se întâmplă un lucru simplu și foarte benefic: atenția lui și influența ta cresc.

Cu cât privești mai mult timp în ochi pe cineva, fără frică, fără furie, cu atât celălalt va avea o mai mare ocazie inconștientă de a descoperi ce e bun înăuntrul tău. Fă asta cu amicii, cu angajații sau cu șefii, cu partenerii de afaceri sau cu clienții.

*Și nu te uita prin el. Ascultă ca să-l auzi, nu ca să-i dai replica. Ascultă-l ca să-l înțelegi, chiar dacă nu ești de acord cu el. Ascultă-l ca să descoperi mai multe despre el decât uneori știe el însuși.

*Și pune-i întrebări, în orice context te-ai afla. Întreabă-l despre ce observi că lui îi pasă. Îl vei ajuta să înțeleagă faptul că și ție îți pasă de el. Asta va simți, chiar dacă va și conștientiza ori nu.

Hai Sus!Taguri:
[academia de bine]   [obiceiuri]   [psihologia comportamentala]   [hai sus]   [coach jmt catalin stoica]   [privirea]   [ascultarea]   [intrebari]