We Bought a Zoo. Merge la un suc cu bere :)


Filme despre Tine

03-07-2015
Like 389

Film de casă. O tragi-comedie motivațională, bazată pe  o poveste adevărată. După primul sfert de oră, știi exact cum se va termina, cine cu cine, ce și de ce. :)

Făcut în 2011, de Cameron Crowe, câștigător de Oscar pentru scenariul din Almost Famous (2000) și regizor al unor producții cel puțin interesante: Jerry Maguire (1996) și Vanilla Sky (2001).

Cu Matt Damon, Scarlett Johansson și Maggie Elizabeth Jones, o minunată copiliță de doar 7 ani, care azi, în 2015, are deja 9 (!) filme artistice și 3 seriale tv în „cariera” de actriță. :)

Benjamin Mee a rămas văduv cu vreo 6 luni în urmă. Îi crește singur pe Dylan și pe Rosie Mee și nu știe mai deloc cum să o facă. Relația cu fiul e foarte încordată. Moștenește niște bani de care profită maxim când, în căutare de casă „pe coline unduitoare”, cumpără un parc zoo anexat locuinței visate.

Dincolo de previzibilitatea acțiunii, povestea e tare drăguță și inspirațională.

Benjamin, despre fosta lui soție: Când am vazut-o prima oara pe femeia asta… treceam prin fata cafenelei, iar ea statea singura la masa de lânga geam. M-am blocat… La propriu m-am blocat. Mi-am spus: e cea mai frumoasa femeie pe care am vazut-o în viata mea! Dar cum sa-i spun? Nu mai facusem niciodata asa ceva. Nu mai vorbisem cu o necunoscuta… Însa ceva m-a împins catre ce nu mai facusem. Am intrat în cafenea… am ajuns în spatele ei… si eram îngrozit! Ma gândeam sa plec, sa fug înainte sa ma vada. Ba nu; încerc. Curaj! Si i-am zis: „Scuza-ma. De ce ar vorbi o femeie uimitoare ca tine cu cineva asa ca mine?”

Katherine: De ce nu?

Nu prea mai am nimic de adăugat.

Benjamin: Stii… Uneori, în viata, singurul lucru de care ai nevoie sunt 20 de secunde de curaj nebun. 20 de secunde, la propriu, de curaj jenant. Si abia dupa aceea realizezi ce lucru grozav poate iesi din asa ceva.

Dylan, băiatul de 14 ani, place o fată (Lily) cu un an mai mică și cu 30 de centimetri mai înaltă. Dar el suferă încă după pierderea mamei și se refugiază în desen. În desen horror.

Kelly: Ti-e dor de Lily?

Dylan: Mie?! Mda… Nu prea stiu sa vorbesc cu fetele.

Kelly: Sa vorbesti cu fetele e usor. Îti spun tot. Secretul e sa asculti.

Familia asta există, parcul zoo există, povestea există în realitate. Atât. :)Taguri:
[dr stoica]   [matt damon]   [parc zoo]   [poster we bought a zoo]   [poveste adevarata]   [poveste motivationala]   [recenzie we bought a zoo]   [scarlett johansson]