COMUNICAREA e Alfa si Omega in viata


Dezvoltare Personala, Leadership, Oameni care motiveaza

11-05-2019
Like 562

Vorbesc/scriu continuu despre importanța uriașă a capacității de comunicare, a felului în care transmitem mesaje și emoții, ca fiind un aspect determinant în viața personală/de familie, în mediul social și profesional, un aspect esențial chiar și în cazul venitului lunar, indiferent de domeniul în care activăm.

La Brand Minds 2019​, cel mai tare eveniment de business al anului din Europa Centrală și de Est, invitații au fost toți unul și unul: Yuval Noah Harari, Robert Cialdini, Grant Cardone, Guy Kawasaki, Denise Jacobs și Hitendra Wadhwa! Capul de afiș: Yuval Noah Harari​, autorul volumelor de excepție "Sapiens", "Homo Deus", "21 de lecții pentru secolul 21". Tare de tot omul, într-adevăr! Tare!!!

Pe de altă parte, pe Guy Kawasaki​ îl știam, îl citisem, nu-l mai auzisem, dar era foarte bine venit în programul evenimentului. Însă el,... EL a fost revelația!!! Singurul aclamat la finalul discursului susținut de-a lungul întregii zile!
DE CE?

Pentru că, așa cum spuneam, COMUNICAREA! Atenție! e un introvertit, un tip care, de regulă, nu vorbește mult, care vorbește așezat, care preferă să stea mai degrabă singur decât cu ceilalți. Dar care și-a antrenat, și-a dezvoltat constant, în mod incredibil abilitățile de comunicare & conectare cu oamenii, încât n-ai vrea să se mai termine vreodată momentul său din program! N-am crezut că mă poate impresiona atât și că abia aștept să-l revăd, să-l reascult, să învăț de la el! Iată ce importanță poate avea FELUL în care spui ceea ce spui! O importanță mult mai mare decât cuvintele în sine. În altă ordine de idei, oricine își poate perfecționa Comunicarea & Conectarea cu ceilalți. Iar viața sa va suferi schimbări dramatic de frumoase!

 

Și încă o poveste de acolo, simplă și relevantă

În pauza ce a urmat imediat după discursul lui Grant Cardone, o participantă și-a dorit foarte tare să facă o poză cu el. Protocolul, însă, nu-i dădea voie să intre în zona din spate, rezervată speakerilor. În timp ce Cardone se îndepărta, un agent de securitate îi spune politicos domnișoarei: "Îmi pare rău, nu se fac poze cu invitații în acest spațiu, nu vă pot da voie să treceți".
Atunci, fata l-a strigat zâmbind direct pe Cardone: "Grant, va veni ziua în care te vei felicita că ai avut oportunitatea și inspirația să faci un selfie cu mine!"Smile Grant Cardone a zâmbit la rândul său, s-a oprit din drum și a venit la poză. 
 
Acesta, ca muuulte altele în viață, este rezultatul COMUNICĂRII de calitate! Unii o dezvoltă intuitiv sau îi ajută mediul (familia, școala) să-și crească natural capacitatea de a comunica. Altora li se pare că ei nu au nicio șansă să devină buni comunicatori; ori spun că n-au nevoie, că nu vor să fie speakeri profesioniști. Însă TOȚI avem resursele care susțin o bună comunicare și conectare cu oamenii. Din păcate, prea puțini le antrenează și le dezvoltă cât să le aducă mai multă fericire în relații, mai mult succes în zona profesională și financiară, o mai mare apreciere în societate. De ce n-ai face-o și tu? De ce să nu te pregătești pentru oportunități la care poate, deocamdată, nici nu îndrăznești să visezi? Căci atunci când oportunitatea apare, nu mai ai timp să te pregătești!
 
Hai Sus! Academia de Bine te susține! Sunt Cătălin Stoica, profiler, coach, trainer din echipa lui John Maxwell, și dacă tu consideri că te mai pot ajuta la îmbunătățirea vieții, activității tale – comunicare eficientă, relaționare intenționată, influență pozitivă și puternică asupra oamenilor în vederea atingerii obiectivelor, cu motivație, disciplină și responsabilitate, dă-mi un semn, căci tare m-aș mai bucura să pot face ceva în plus pentru tine! Coaching, Training, Mentoring sau Profiling, individual ori pentru grupuri de oameni mici sau mari. catalin@catalinstoica.org 



Taguri:
[comunicare]   [academia de bine]   [hai sus]   [leadership]   [catalin stoica]   [leadership training]   [coaching]   [profiling]