Scoala de Fericire la Scoala si Acasa

Evenimente

Academia de Bine te invită la


ȘCOALA DE FERICIRE LA ȘCOALĂ

workshop pentru profesori


ȘCOALA DE FERICIRE ACASĂ

workshop pentru părinți

 

sâmbătă, 11 februarie
duminică, 12 februarie
ora 11.00-14.00
IAȘI, Grand Hotel Traian, Sala Eminescu

cu acces #GRATUIT, dar pe bază de invitație

 

CĂTĂLIN STOICA – specialist în Inteligenta Emotională & Socială
ALEXANDRU CHIRU – specialist în Analiza Comportamentală

 
 
Numărul de locuri este limitat. Înscrie-te acum, scrie-i pe messenger profesoarei Marina Achiței pentru a primi invitația, aici: https://www.facebook.com/achitei.marina
 
Trăim într-o societate care ne cere să fim perfecți. Părinți perfecți, profesori perfecți, elevi perfecți. Am devenit victimele rezultatelor perfecte. Și spunem: „sistemul e de vină”. Doar că... și NOI suntem sistemul.
Stă în puterea noastră să facem o schimbare magică în familie și în clasă. Pentru că perfecțiunea ori nu există, ori suntem perfecți cu toate imperfecțiuniler noastre.
Sâmbătă, 11 februarie, de la 11.00 la 14.00, vorbim despre activitatea din clasă
Duminică, 12 februarie, de la 11.00 la 14.00, vorbim despre viața de familie
depășind neputința sistemului.

Comunicare și Înțelegere, Motivație sănătoasă și (auto)Disciplină în clasă/ acasă.
• Vrem să controlăm tot și ceilalți să facă după cum le spunem.
• Nu știm să spunem NU atunci când mintea și corpul asta vor să spună.
• Luptăm ori fugim tot timpul cu ori de cineva, inclusiv cu și de noi înșine.
• Simțim rușine și vinovăție și le proiectăm în ceilalți ca să scăpăm de ele.

Toate acestea și multe altele se numesc strategii de supraviețuire, ne sabotează sănătatea și fericirea pe termen lung și sunt rezultatele unor momente foarte vechi din viețile noastre când am fost obligați de împrejurări să ne reprimăm emoțiile și să nu mai știm ce să facem cu ele. Însă emoțiile reprimate, mai devreme sau mai târziu, vor găsi o cale să se exprime, să se manifeste. Deseori, o cale foarte dureroasă – pentru noi înșine și pentru cei de lângă noi.
 
Prof. Marina Achiței, coordonatorul proiectului, te așteaptă să-i scrii simplu că vrei să participi, pe messenger, aici: https://www.facebook.com/achitei.marina
 
Îi invităm pe profesori și părinți la o întâlnire în care nu informația să fie cea care contează cel mai tare, ci experiența trăită, aha-urile care să-i determine pe participanți să spună: „Aici pot să schimb ceva la mine și chiar am s-o fac!”. Pentru relații mai bune cu elevii/copiii, cu părinții/profesorii, cu familia și în echipa din școală.
Răspunsuri și soluții concrete de comunicare, de conectare, de motivare și responsabilizare: Vindecarea Comunicării și metoda DISC în Școala de Fericire la Școală și Acasă. Exerciții și momente de conștientizare a propriilor comportamente, de inteligență nonverbală, de înțelegere a profilurilor diferite de personalitate pe care le avem, de dezvoltare a abilității de comunicare persuasivă, asertivă, sănătoasă, de tip win-win.
Pentru adulți și copii fericiți, nu perfecți!
 
Ia-ți invitația de aici: https://www.facebook.com/achitei.marina - prof. Marina Achiței, coordonatorul proiectului.
 
#HaiSus, #AcademiaDeBine te susține!