10 reguli pentru succes (17)


Leadership, Oameni care motiveaza

29-03-2016
Like 354

"Și când te gândești că totul a început cu un șoricel...", spunea Walt Disney după ce oamenii deja îl adulau și-l considerau genial. Nu mai găseai pe unul care să zică ce zicea atunci când Disney căuta cu disperare de lucru. Peste 1000 de studiouri l-au refuzat, considerându-l nu prea bun în ce făcea. În 1919, a fost concediat din postul său de desenator pentru ziarul Kansas City Star, deoarece, conform afirmațiilor editorului, "nu era suficient de creativ".

Îți dai seama prin ce-a trecut? Realizezi cât a rezistat unor refuzuri din atâtea părți. Până ce a pornit propria afacere. Curajul, încrederea și planurile mari l-au propulsat în colaborări foarte reușite. Ulterior, a dezvoltat, într-un timp destul de scurt, un adevărat imperiu cinematografic. Și a lăsat o moștenire artistică greu de trecut cu vederea. Acum, toată lumea spune: "normal că a reușit, era talentat, era bun, era genial". Câți dintre acești oameni de acum ar fi zis același lucru atunci când Disney era refuzat de ziare, reviste și studiouri? Bine, însă, că el nu a crezut pe nimeni și a insistat cu ceea ce-l pasiona, cu ceea ce voia să facă, și-a îmbunătățit permanent abilitatea de a desena și a reușit.

Iată 10 dintre regulile de succes ale lui Walt Disney, părintele celor mai simpatice personaje animate din câte există: Mickey Mouse, Pluto, Donald Duck, Bambi... Mickey Mouse "a jucat" în primul film animat cu sonor din lume, iar vocea șoricelului i-a aparținut inițial chiar lui Disney.

1.Arată lumii în permanență ceva magic, ceva ce vine din tine.

2.Investește în tine, în cunoaștere, în propria dezvoltare.

3.Diversifică, descoperă cât mai multe căi către succesul personal prin tot ceea ce faci.

4.Cunoaște-ți obiectivele.

5.Probează și exersează totul mai întâi la scară mică, pentru a avea apoi succes în acțiunile și schimbările mari.

6.Experimentează încontinuu.

7.Ajută-ți semenii, ajută-ți comunitatea din care faci parte. Ajută-i așa cum au ei nevoie, nu așa cum ai tu nevoie.

8.Ascultă-ți interiorul, intuiția, emoțiile.

9.Visează!

10.Crește-ți simțul umorului.

Iată și un filmuleț în care diverse persoane vorbesc despre leadershipul transformațional al lui Walt Disney.



Taguri:
[academia de bine]   [walt disney 10 reguli]   [succes]   [hai sus]   [lider]   [leadership jmt bucuresti]   [mickey mouse]