Ziua in care am fost un om obisnuit


Leadership, Inteligenta Emotionala

24-04-2017
Like 487

Ziua de astăzi a fost, pentru mine, ca o supapă. Îți dorești din tot sufletul să-i ajuți pe oameni, te implici, te dăruiești 101% și vă bucurați împreună de bucuria lor atunci când își culeg noile roade. Dar e musai să iei în calcul că nimeni nu e perfect. Și nici robot. Din când în când, fiecare dintre noi simte nevoia unui restart mental-emoțional extrem de important și de benefic. Așa că, astăzi, am plâns. Da, ai citit bine: după atâta vreme, am plâns. Se adunaseră foarte multe. De ce povestesc aici? Pentru că autenticitatea, vulnerabilitatea sunt niște valori puternice, inspiră și creează încredere. Pentru că vreau să te încurajez să fii om, să fii fericit, să-ți guști succesul în fiecare zi, dar să nu uiți că problemele nu vor dispărea niciodată cu totul, iar loviturile vor continua să doară. Important este cât le lași tu să te doară, cât durează acel moment de restart. Fiindcă asta face diferența între succes și insucces, între fericire și nefericire. Unii renunță imediat, alții se odihnesc prea mult, iar cei mai puțini își ling rănile, se ridică și merg înainte, căci în urmă au văzut deja cum e. 

 

"Un lider știe calea, urmează calea și îți arată calea."

John Maxwell

Provocările rămân provocări. Și trebuie să știi că pe măsură ce Tu devii mai bun în ceea ce faci, mai inteligent emoțional, un lider tot mai autentic, provocările... CRESC, nu scad. Oamenii mari au provocări mari. Deci, nu-ți închipui că fericirea vine din lipsa lor. Tocmai am văzut un film - "Hector and the Search for Happiness" - care a fost fix ce-mi trebuia pentru a mă răcori, pentru a mă energiza și pentru a o lua de la capăt. În plus, au venit spre mine, în mod plăcut, oameni care știu că soluția e mai importantă decât discutarea nesfârșită a problemei și a vinovaților. Și doar astfel de oameni te pot ajuta cu adevărat. Oameni pe care tu îi atragi în viața ta. Îi cauți, îi abordezi, îi susții, îi ajuți să se dezvolte și să obțină ceea ce tu însuți îți dorești să obții. Iar în momentele tale de cumpănă, ei vor fi acolo, cu siguranță. Nici nu trebuie să-i chemi, căci te vor întreba și se vor strădui să facă pentru tine tot ce ai făcut și tu pentru ei.

Hector: Ai trecut prin atât de multe... Cum se face că ești un om fericit?

Bătrânul călugăr: Pentru că am trecut prin atât de multe. Mai important decât ceea ce căutăm este ceea ce tot evităm. Pentru că noi una spunem, alta facem. Vorbim despre căutarea fericirii, dar ceea ce facem este să evităm nefericirea.

Hector: Înțeleg. Evitarea nefericirii nu este drumul spre fericire.

Bătrânul călugăr: Corect, ai început să înveți.

 

O foarte bună prietenă, presedintele JCI București, cu care lucrez pe parte de coaching și training de vreo doi ani, care crește ca om și ca lider văzând cu ochii, mi-a spus: "Cătă, tot ce ai semănat tu rodește, uită-te în jur. Înțeleg că e o perioadă mai nisipoasă pentru tine, dar amintește-ți ce mi-ai spus ieri: cu cât oamenii sunt mai buni, cu atât provocările devin mai însemnate. Înseamnă că viața te pregătește de rezultate și mai mari, sunt sigură de asta!" Noi îl avem împreună drept mentor pe John Maxwell, un lider de lideri extraordinar, de la care nu ne mai săturăm învățând. "Cătă, mi-a spus ea când a venit vorba de John, tu, pentru mine, ești John Maxwell de România." A fost un compliment care, mărturisesc, m-a lăsat fără cuvinte, m-a atins fix acolo unde trebuia, mi-a redat puterea lui Superman de a zbura. E o mare onoare să fiu comparat cu un Lider de acest nivel.

Ceea ce vreau să spun este următorul lucru: nu te opri nicio zi din dezvoltarea ta ca Om, ca Partener, ca Prieten, ca Manager, ca Profesionist, ca Lider. Asta presupune efort și implicare peste așteptări. Presupune să renunți la replici de genul: "nu am timp, nu am bani, nu am chef să fac așa ceva". Dacă simți și știi că ceea ce te costă timp, bani și energie te va duce un nivel mai sus în viață, asumă-ți totul și treci la treabă, lasă scuzele în seama plângăcioșilor. Vei plânge și tu uneori. E natural. E chiar sănătos. Dar nu transforma "uneori" în "fiecare zi"! Și nu uita niciodată: relațiile pe care tu le construiești cu oamenii îți măsoară nivelul de succes până la care poți ajunge. "Cel mai sănătos mod de a conviețui și câștiga este ca toată lumea să se adapteze la calitățile celuilalt și nu la lipsurile sale: să se echilibreze prin lucrurile pozitive, nu prin cele negative." Walter Riso

Începem o nouă săptămână cu dreptul, da? Te invit să creștem împreună, să ne bucurăm împreună! Dacă tu consideri util acest articol și pentru alți prieteni ori cunoscuți, dă-i un share, fiindcă ne ajută pe toți.

Sunt Cătălin Stoica și sunt prietenul tău.

Hai Sus! Academia de Bine te susține!Taguri:
[academia de bine]   [lider]   [hai sus]   [coaching catalin stoica]   [succes]   [fericire]   [nefericire]   [john maxwell]   [jci bucuresti]   [plans]   [astazi]